Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKN] S-LINE 3.0 tdi quattro, 6 manual, bose, RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Megs jest przereklamowany... ale też od niego zaczynałe.

Nie martw się- 200 PLN na kosmetyki do samochodu to dopiero początek :grin: :grin: :grin:

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj na szybko kolega zrobił diagnostykę - pojawił się sporadyczny błąd klap w kolektorze dolotowym. Specjalnie mnie to nie dziwi, gdyż słyszałem o tym. Po wykasowaniu błąd jednak nie powrócił.

Przy okazji sprawdziliśmy korekcje w bloku 13 i 14, które przedstawiają się następująco:

-0,24; 0,14; 0,00; 0,42; 0,09; 0,05

Podczas kupna auta i diagnostyki, korekcja na jednym wynosiła ~ 0,80. Jakieś 1500 km temu dolałem środek Liqui Moly do układów Common Rail i póki co jest poprawa wartości (pytanie czy faktycznie od tego). Zobaczymy jak będzie to wyglądało dalej. Na razie nie ma żadnych problemów z autem.

Czekam już tylko na założenie letnich kapci - wleciał komplet nowych opon Dunlop Sport Max Rt 225/45/17.

Opublikowano

Korekcje wtrysków to kanały 72,73,74,75,76,77.

Klapki jak się raz pojawiły to zaczynaj zbierać kasę na ogarnięcie tematu.

Opublikowano

Witam, jeżeli kolegę lub kogoś z forum interesuje to posiadam tanio zestaw do regeneracji kolektora dolotowego do tych silników. Więcej informacji na priv lub [email protected]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj wszyscy narzekają na zimę a podkarpacie jest cholernie zasypane. W związku z tym wziąłem autko na przejażdżkę po mieście. Nie wiem co mi odwaliło ale zacząłem bokiem jeździć po 3 rondach i gdzie się dało... Pocieszam się, że mój przypadek nie jest odosobniony :wink: Zakochałem się w quattro.

Wyszło także że muszę zmienić 2 lewe czujniki cofania i świecę żarową, tą najbliżej grodzi od strony kierowcy. Złośliwość rzeczy martwych...

Opublikowano

A coś poza serwisem i naprawami dzieje się w temacie, bo straszna nuda :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Ambitnie poszukuję elementów zewnętrznego S-line :)

W okolicach sezonu wakacyjnego, planuję wizytę na hamowni i dorzucić troszkę do pieca (może przy okazji poleci DPF).

Na sezon, który (mam nadzieję) niebawem się zacznie, lecą 17-tki s-line, aczkolwiek poszukiwanie 18-tek będzie trwało.

Opublikowano

Wywalaj DPF'a bo jak masz lejące wtryski to dość szybko motor szlag może strzelić :wink:

Sprawdzałeś korekcje na tych kanałach co Ci podawałem?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Melman przy okazji najbliższych działań poproszę diagnostę o sprawdzenie tych kanałów. A najbliższe działania to usunięcie DPF - dwa razy już przybyło oleju i nie mam złudzeń.

Planuję wybrać się do Tomaszowa Lubelskiego (z racji że często tam jestem) do firmy Tune Soft. Przy okazji może dorzucimy trochę koksu wyprzedzając założenia wakacyjne :wink:

Tune soft

A więc wczoraj z auta wyleciał DPF - programowo i mechanicznie. Autko zawirusowane na ok~ 265 hp ale wszystko pokażą rolki. Wciska w fotel cholernie i nie ma dymu.

Oto filmik z przyśpieszenia na 4 biegu od 50 do 150 -->

Przy okazji diagnostyki i wizyty na warsztacie okazało się, że trzeba

- zajrzeć do rozrusznika (najpewniej automat do wymiany)

- dokładnie sprawdzić stan przegubów

- 3 wtryski lekko nie domagają - póki co kuracja dodatkami Liqui Moly a w razie czego Jet Clean Tronic - aczkolwiek nie jest źle

---------- Post dopisany 15-04-2013 at 20:18 ---------- Poprzedni post napisany 04-04-2013 at 07:54 ----------

Wiosenny setup:

7ab08bd93bfb0cedmed.jpg 48d7e33be06d7822med.jpg 4deec86246186df3med.jpg 521c83275e2f8526med.jpg edcf4db6df228365med.jpg

W wolnej chwili zaciski pójdą na czerwono, i tak dalej i tak dalej :)

Opublikowano

Jaki auto ma przebieg? Zamawiales olej Liqui Moly Top Tec 4200 z jakiegos pewnego zrodla?

Bardzo ladne autko

Opublikowano
  • Autor

Na obecną chwilę 245 tys.

Liqui Moly przeważnie jest z pewnego źródła, gdyż nie ma podróbek. Dpf wyleciał i przy najbliższej okazji zalewam go 5w40. Jest zrobiony mocny soft, więc przyda się lepsza ochrona.

Miło słyszeć że autko ładnie wygląda. Pomijam fakt 17-tek które giną na tym aucie. Na przyszły sezon minimum 18, póki co fundusze pozwoliły na mniejsze.

Niebawem kuracja czyszcząca układu wtryskowego, gdyż okazało się że nie domagają 2 wtryski. Jak się poprawi to super, jak nie to impreza w ASO :naughty:

Ostatnio była mega akcja - zawiesił się rozrusznik. Przyjechała kawaleria poczicwym Audi 80 i holowała S-line'a przez całe miasto :naughty: Wystarczyło jebnąć młotkiem w rozrusznik i od razu odpalił, hehe

Opublikowano

mam identycznego granata 3,0:)))

Opublikowano
  • Autor
mam identycznego granata 3,0:)))

Jeszcze jest chyba za wcześnie bo przeczytałem grata :naughty:

Wrzucaj fotki grzechu, zobaczymy co i jak. Ogólnie kolorek łatwy do utrzymania.

Opublikowano
:)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W piątek zacząłem doprowadzanie auta na błysk.

1. Mycie ciśnieniowe + osuszanie.

2. Płukanie wodą + glinkowanie Vallet Pro Yellow

3. Zacieranie wszystkich rys i wstępne przygotowanie auta pod wosk - Meguiars Clear Coat Safe Rubbing Compound

4. Polerowanie Poorboy's World Deluxe Mega Plush Green 40x40

5. Woskowanie Meguiars Mirror Glaze.

6. Końcowe polerowanie.

Efekt, oceńcie sami:

2dc86c7932f57a9dmed.jpg 829d6e4aa41e637fmed.jpg a37cc2f9300694dcmed.jpg 0eeeacd94e13c6f9med.jpg 85ade3d6b2f1a57dmed.jpg

A to ku przestrodze, właściciel tego auta nie dbał o jego utrzymanie i nie woskował na czas:

5ed3c035cc0d8c51med.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo ladne autko. Brakuje tylko zewnetrznego pakietu S line i ladny wypas. Felgi bylo od razu zapodac w rozmierze 18". Proponuje zmienic lokalizaje znaczka quattro w grillu. Nie jestem w tym miejscu co trzeba. Jestem tez ciekawy kto tak wysoko przykleil oznaczenia na tylej klapie. Na pewno nie fabryka ;) Zreszta ja bym wywalil, bo najlepiej wyglada no name...a kierowcy z innych wozow niech sie glowia co tam siedzi pod maska tej a4, ze im tak odjezdza ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Przyznam szczerze że nawet się nie zastanawiałem nad tymi znaczkami. Oczywiście każdy jak widzi A4 w lusterku to chce się ścigać. Nie wiem czy OOOO działa jak płachta w każdym razie 3.0 daje radę w tej budzie. Na wakacjach może uda się znaleźć trochę czasu żeby wyciągnąć silnik i ocenić rozrząd. Cholernie mnie urzekły osiągi tej jednostki, zważywszy że długo szukaliśmy auta. Najlepsza była "wycieczka" do Bielefeld po B6 z silniczkiem 2.4. Jak zobaczyłem coś jakaś niemiecka świnia zrobiła z autem to się przeraziłem. Auto miało faktyczny przebieg 150 tys ale było tragiczne i bez porównania do 250 tysiaków obecnego.

Ostatnio też rozpracowałem wentylację całego środka a dzień później pojawił się wątek na forum. Ciągle zaskakuje :)

---------- Post dopisany 29-08-2013 at 14:28 ---------- Poprzedni post napisany 25-06-2013 at 14:35 ----------

B7 w nagrodę za dobre sprawowanie otrzymało odpowiedzialną rolę w dniu ślubu :)

7a06a95d0260f4acmed.jpg 5a77cb65051836b3med.jpg 5a77cb65051836b3m.jpg

Weryfikowałem ostatnio stan techniczny i wskazania bloków pomiarowych dotyczących wtryskiwaczy (72 do 77). Kuracja czyszcząca za pomocą Liqui Moly Diesel Spulung powiodła się w 100%. Później wrzucę pomiary.

Niestety z racji innych wydatków, modyfikacje zostają przełożone na kolejny sezon. Auto zaliczyło ostatnio daleką podróż do Bułgarii, prawie 3000 kilometrów bez żadnych zastrzeżeń czy temu podobnych. Oby tak dalej a zasłuży na więcej :)

Opublikowano

B7 w nagrodę za dobre sprawowanie otrzymało odpowiedzialną rolę w dniu ślubu :)

http://images63.fotosik.pl/116/7a06a95d0260f4acmed.jpg http://images61.fotosik.pl/115/5a77cb65051836b3med.jpg http://images61.fotosik.pl/115/5a77cb65051836b3m.jpg

Weryfikowałem ostatnio stan techniczny i wskazania bloków pomiarowych dotyczących wtryskiwaczy (72 do 77). Kuracja czyszcząca za pomocą Liqui Moly Diesel Spulung powiodła się w 100%. Później wrzucę pomiary.

Niestety z racji innych wydatków, modyfikacje zostają przełożone na kolejny sezon. Auto zaliczyło ostatnio daleką podróż do Bułgarii, prawie 3000 kilometrów bez żadnych zastrzeżeń czy temu podobnych. Oby tak dalej a zasłuży na więcej :)

Tak to już teraz będzie :grin: że wcześniej będziesz musiał coś kupić żonie (i nie mówie tutaj o garczkach :decayed: ) inaczej mody będą rzadkim zjawiskiem :polew:

PS. Gratulacje!! :hi: