Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana panelu klimatronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , od niedawna posiadam a4 b6 avant z 2002r i pare rzeczy nosi ślady użytkowania w zwiazku z czym chciałbym je odswierzyć . Mam zamiar kupić świeższy klimatronik i go przelorzyc . prośiłbym o jakąś podpowiedz czy można to zrobić w tzw. własnym zakresie bedac średnio uzdolnionym manualnie czy lepiej niech to zrobią w warsztacie i jaki to koszt? KLIMATRONIK AUDI A4 B6 8E0 820 043H INNE CZESCI (2973438909) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Z gory dziekuje za podpowiedż

Opublikowano

spokojnie dasz rade sobie sam.klimatronik w aucie lapiesz od dolu i ciagniesz do siebie,wychodzi bez problemu.wyciagasz wtyczki i podlaczasz nowo nabyty

Opublikowano
  • Autor

wielkie dzięki kolego , ale nurtuje mnie jeszcze jedno : czy będzie pasował klimatronik z jakiegokolwiek b6 czy sa jakies zależnosci ?

Opublikowano

Zalezy czy masz 1din czy 2din. jak masz duza nawi to szukaj 2din, klimatronik jest wtedy niżej, maja inaczej wyprofilowane boki niz 1din i odwrotnie.

Opublikowano

no i szukaj z b6 bo jak wezmiesz z b7 to tylna szyba nie bedzie grzala i bedziesz mial troche wiecej roboty

Opublikowano
spokojnie dasz rade sobie sam.klimatronik w aucie lapiesz od dolu i ciagniesz do siebie,wychodzi bez problemu.wyciagasz wtyczki i podlaczasz nowo nabyty

Nie do końca. Jeszcze adaptacja VAG-iem. Pomijam fakt, że trzeba szukać takiego jak sie posiada czyli 1DIN albo 2DIN no i różnicę robią grzane stołki. Po drugie, panele z B7 mają problem z grzeniem tylnej szyby po przekładce do B6. Temat do ogarnięcia ale kolega jak rozumiem chce plug&play.

Polecam znaleźć jak najnowszy i w jak najlepszym stanie panel w potrzebnym rozmiarze (oraz grzenie stołków albo bez) a potem pobawić się śrubokrętem kilkanaście minut i przełożyć sam front panelu bebechy zostawiając te same. Wtedy tylko przepiać wtyczki i gotowe. Bez VAG-a i innych głupot.

Opublikowano
  • Autor

nie mam navi ani grzanych fikołów co do din to nie wiem co to jest:facepalm: chciałbym kupić ten:KLIMATRONIK AUDI A4 B6 8E0 820 043H INNE CZESCI (2973438909) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i miałem nadzieje ze po prostu energicznym ruchue wyciagne stary i podepne nowy i bedzie ok ? tak czy nie? :shock3:

Opublikowano

czyli masz 1 din a ten klimatronik z aukcji jest ok do twego auta

Opublikowano
  • Autor

sadzicie że warto za tą kwotę?

Opublikowano

wyglada ok nie jest jakos zmeczony.ja za swoj placilem 250 takze masz juz odpowiedz

Opublikowano
  • Autor

jeszcze raz wielkie dzieki ... a o co chodzi o ta adaptacje vagiem i czy w moim przypadku bedzie konieczna?

Opublikowano

no ze trzeba zaadoptowac klimatronik.ja u siebie wymienialem i nie musialem nic adoptowac.ty tez mozesz wymieniac bez problemu

Opublikowano
  • Autor

wielkie dzieki wciskam kup teraz he he:wink: czyli nie bede musiał adaptowac bankowo?

Opublikowano

Ale bzdury tu pisza...

Kup poprostu ladny klimatronik (moze byc i z b7) zwroc tylko uwage ze te mlodsze maja troszke inna powloke lepsza jakosciowo i minimalnie w innym odcieniu.

Nastepnie demontujesz swoj i demontujesz z niego panel przedni, potrzeba malego dobrego torxa i plaski srubokrent. Panel schodzi z przyciskami.

W ten sposob masz ladny panel i swoja elektronike i nic nie trzeba kodowac, przyuczac vin czy kasowac bledow

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

czy o coś konkretnego powinienem zapytać sprzedawcę?

Opublikowano

Ten klimatronik z aukcji za ładnie to nie wygląda cały jakiś podziurkowany, szukaj u kolegów na forum, czesto lepsze ceny i lepsza jakość :wink:

przykład: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/kosz-oslona-filtra-modul-wklad-lusterka-247422/ - ten już sprzedany ale wystarczy szukać, lub chwilę się wstrzymać i coś na pewno będzie.

Opublikowano
  • Autor

to krople deszczu , gdzie szukac na forum tych rzeczy do kupienia i za ile swój sprzedałes jesli mozna zapytać?

Opublikowano

napisz do kolego siemiana on napewno cos tam ci znajdzie

Opublikowano
  • Autor

A gdzie go znajdę?

Opublikowano

a może swój odmaluj

na pewno wyjdzie taniej

Ja u siebie odmalowałem + i -, a że ładnie wyszło to odmalowałem całą obudowę bez przycisków

koszt 11zł - spray czarny mat