Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie Keyless w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To z elsy widziałem , tylko nie wiem w którym dokładnie miejscu przykręcone są te anteny ..

Opublikowano

To z elsy widziałem , tylko nie wiem w którym dokładnie miejscu przykręcone są te anteny ..

przeciez w Elsie sa tez pokazane miejsca mocowan anten

link z FORUM

http://workshop-manuals.com/audi/a4_mk3/vehicle_electrics/electrical_system/lights_lamps_switches_inside_anti-theft_system/entry_and_start_authorisation_system/overview_of_keyless_entry_system/

Opublikowano

No faktycznie , ale ze nie gapa :facepalm:

Dzięki za info

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

To działa tylko z systemem start-stop? bo u mnie brak. 

Opublikowano

Jedno z drugim nie ma nic wspolnego.

Opublikowano

a start stop można tez dołożyć czy to problem, fajna rzecz przy wejściu do auta, bo samo key less to chyba nie zbyt jak i tak kluczyka trzeba szukać... 

Opublikowano
Dnia 9.03.2017 o 17:46, frog125 napisał:

a start stop można tez dołożyć czy to problem, fajna rzecz przy wejściu do auta, bo samo key less to chyba nie zbyt jak i tak kluczyka trzeba szukać... 

Chodzi ci o srebrny przycisk start_stop do ueuchamiania i gaszenia silnika? Jak robic keylessa to jasne ze trzeba to dorezac. Kolega zakladajacy watek założył :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie

Obecnie mam keyless ale chciałbym go wykodować ale w ten sposób żeby tylko drzwi nie dało się otworzyć/ zamknąć. Miało by to działać na takiej zasadzie że podchodząc do auta otwieram z pilota ale odpalenie już z przycisku start engine. Zgaszenie z przycisku, zamknięcie z pilota.

Jest to możliwe? Gdzie to zmienić ?

Opublikowano
13 godzin temu, miecio7934 napisał:

Panowie

Obecnie mam keyless ale chciałbym go wykodować ale w ten sposób żeby tylko drzwi nie dało się otworzyć/ zamknąć. Miało by to działać na takiej zasadzie że podchodząc do auta otwieram z pilota ale odpalenie już z przycisku start engine. Zgaszenie z przycisku, zamknięcie z pilota.

Jest to możliwe? Gdzie to zmienić ?

Jest to osiagalne w bardzo prosty sposób kolego,jak ci nawali czujnik w której kolwiek klamce od keylessa zamkniesz i otworzysz tylko z pilota. Jedynie bagaznik otworzysz bez siegania po pilota i odpalisz/zgasisz silnik samym przyciskiem bez uzycia pilota. :hi: Jak chcesz to mozemy sie wymienic czujnikami,mam jeden padniety :decayed:

Opublikowano

Nie, nie o to mi chodziło ?

Opublikowano

A jest możliwość domontowania tylko przycisku start/stop? Oczywiście jakieś  anteny itp żeby to działało, czy czujniki w klamkach fizycznie tez musza być podpięte pod komfort bo inaczej nie zahula

Opublikowano

Dołączę się do pytania kolegi miecio7934. Czy ktoś wie jak skonfigurować auto VCDS-em, żeby trzeba było otwierać auto za pomocą przycisku na kluczyku? Ewentualnie jak całkowicie wyłączyć Keyless system?

Opublikowano

W sterownikach drzwi pewnie trzeba deaktywować keyless.

Nie wiem tylko jak jest z bagażnikiem w B8, też działa keyless? Jeśli tak, tego pewnie trzeba szukać w module komfortu.

Opublikowano

wrclaguna wiesz może jak wyłaczyć samo otwieranie / zamykanie z keylessa ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam

czy ktoś może podać wartości adaptacji Komfortu 46 po lifcie szczególnie kanał: 1, 61, 62, 63 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

tak informacyjne w autach po lifcie aby cały system działał jak należy trzeba zrobić parametryzację 05 przy pomocy vcp (tak samo jak przy PDC przód),

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

może mi ktoś podpowiedzieć jak uruchomić zapłon, ale nie uruchamiać silnika z tym ustrojstwem ? Chce sczytać błędy tylko, ale nie uruchamiać silnika.

Opublikowano

Kluczykiem.

Opublikowano

W automacie nie trzymaj hamulca a w manualu chyba sprzęgła. Albo po prostu kluczykiem ze stacyjki.