Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[A4 B5] Wadliwy amortyzator? Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem. Podczas wolnej jazdy po nierównościach strasznie buja mi całym autem. Wcześniej coś stukało mi w tylnym prawym kole. Byłem przekonany, że amortyzator jest do wymiany. Był zalany olejem, więc wszystko na to wskazywało. Pojechałem na stację diagnostyczną, aby potwierdzić moje przeczucia. Diagnosta stwierdził, że amortyzatory są w porządku, jednak zalecił remont przedniego zawieszenia. Ok. Od ponad tygodnia jeżdżę na nowym zawieszeniu. Problem ustał. Jednak dziś wsiadłem do auta, przejechałem się i znów jest to samo. Czy ktoś z Was miał taki problem? Wymieniać tylne amortyzatory czy przyczyny szukać gdzie indziej? Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli byłeś na diagnostyce i diagnosta stwierdził, że amorki z tyłu sa ok, to ja bym tam przyczyny nie szukał.

Łączniki stabilizatora zmieniałeś?

Opublikowano

Zawieszenie wymieniał mi ojciec. Zamawiał kompletne przednie zawieszenie : wahacze drazki itd. Wiec z tego co wiem mam caly przedni zawias nowy. Natomiast zauważyłem dziś, że prawy amortyzatory jest troche cofniety w strone bagaznika ;/ martwi mnie to

Opublikowano
Zawieszenie wymieniał mi ojciec. Zamawiał kompletne przednie zawieszenie : wahacze drazki itd. Wiec z tego co wiem mam caly przedni zawias nowy. Natomiast zauważyłem dziś, że prawy amortyzatory jest troche cofniety w strone bagaznika ;/ martwi mnie to

ty się nie martw, tylko bierz auto i jedź do warsztatu. "prawy amortyzatory jest troche cofniety w strone bagaznika" - wniosek: :facepalm:

Opublikowano

zbadaj dlaczego amortyzator jest przesunięty, ale myślę że będzie uszkodzony

Opublikowano

Ok, dzieki Panowie za wyrazenie opinii. Mam jeszcze takie pytanko. Czy narazie moge z tym powoli jezdzic? Chodzi mi o dojazd do domu ( jakies 30-40km) czy nic powaznego sie nie stanie?

Opublikowano

Auto teraz stoi nieruszane. Za tydzien bede musial jakos powoli dojechac do domu i odrazu stawiam na warsztat. Nie mam pojecia dlaczego tak sie przesunal amortyzator skoro po dziurach jezdze delikatnie jak tylko moge, bokami tez nie latam, nigdzie nie uderzylem.. nie mam pojecia.