Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dymi na biało / czuć spalonym olejem / nie ma mocy AJM a4b5 Pomocy! !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pany mam taką dziwną akcje z autem swoim , nie wiem wogole o co kaman . Wsiadam dzis do auta zapalam czekam jade a tu auto ani mocy ani nic co dodaje gazu dymi jak głupi !! i czuć przepalony OLEJ i jak stanąłem postałem chwile zgasiłem go to z tłumika z tyłu kropelki oleju wyleciały.... Nie wiem co to wogole moze byc z czego to sie stało i co zrobic !! Jak ktoś miał coś takiego wie co zrobic prosze pisać. Dzieki z góry.

Opublikowano

Być może turbina padła

• :thumbdown:

---------- Post dopisany at 12:41 ---------- Poprzedni post napisany at 12:40 ----------

A najlepiej to podłącz kompa i będzie wszystko wiadomo.

Opublikowano

wali biało niebieskim dymem nawet podczas postoju??

wygląda na to że turbo poszło sie yebać:wink:

Miałem tak samo jak założyłem pierwszą hybryde juz na starcie było cos nie tak, auto nie jechało, na poczatku nie kopciło, ale 2 dni po tym smród oleju białoniebieski dym i turbina śmietnik:whistling:

Opublikowano

też bym obstawiał turbo :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Aha a mówice ze na 100 % turbina jeb....ła.... czyli co wydzieramy i do regeneracji ?? :D

no wali wlli dymem takim białym a jak jade do ku..wa swieca dymna za mna..

Opublikowano

raczej tak bo olej poszedł w wydech:wink:

Opublikowano

No a jak inaczej ?? Nową ??

Opublikowano

to jest okazja na TJUNING:decayed: nie spiertol szansy:grin:

Opublikowano

Zależy ile regeneracja a ile nowa. Jak regeneracja wyjdzie z 900zł a nowa 1500zł to chyba wybór oczywisty.

Opublikowano

wsadzaj odrazu brd turbo i rób czipa. bedzie i moc i mocne turbo.

---------- Post dopisany at 13:27 ---------- Poprzedni post napisany at 13:26 ----------

i pamietaj, ze turbo w afn jest takie samo jak u Ciebie, oraz w ahh tez jest takie same. jest to wazne bo moze od afn kosztowac mniej , mimo,ze to to samo turbo.

Opublikowano
  • Autor

Moj szwager ma firme co robia regenracje turbin , wiec ja tylko zapłace tyle co za częsci.. a czipa to ja mam zrobionego na 140 kW jest podciągnięte.

Opublikowano
Moj szwager ma firme co robia regenracje turbin , wiec ja tylko zapłace tyle co za częsci.. a czipa to ja mam zrobionego na 140 kW jest podciągnięte.

te softy niemieckie nie wszystkie takie takie dobre, ojciec w sharanie mial niemieckiego to turbo gwizdalo jak pojebane i juz sie konczylo.Wal odrazu wieksze turbo i jak masz dobre pompki to okolo 170 moze skrobniesz na wiekszym turbo a program u toffica zrob:wink:

Opublikowano
  • Autor

Jutro jade wydrzeć to :) i zobaczmy co to jest bo turbo ogólnie zaglądałem i jest suche... nie ma na nim oleju ani na silniku.. moze sie okazać ze jakis wąż spadł abo h.. wie co ,. Jutro bede wiedzaił co jest grane :P

Opublikowano

140 kW? Jesteś pewien?

Opublikowano

noo to kW a KM to co innego hehe. waz żaden nie mogl Ci spac bo jak by sie olej przedostal do wydechu.? sprawdz ile oleju Ci ubylo zeby nie bylo ze zaraz silniczek sie zatrze

Opublikowano
  • Autor

Opczailem teraz wygląda mi to na opary skraplającej sie wody i dymu (sadzy) z wydechu.. a nie olej.. turbo jest suche i silnik tez suchy takj ak z gory patrzylem.... olej ubył ale nie dużo.

Opublikowano

No to wtedy już inna bajka. :facepalm:

Turbina nie ma nic do rzeczy. A woda z wydechu to pewnego rodzaju standard -.-

Więc bardziej szukaj w kierunku, że nie ma buta. Podpinaj VAG, bo tak to nic nie zdziałasz i napisz co tam za błędy masz.

Opublikowano
  • Autor

Juz sprawa wyjaśniona turbo padło całkowicie. Sama regeneracja nie pomoże trzeba praktycznie wszystko wymienić w nim. :/