Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Potrzebna rada odnośnie głowicy 1.8T AEB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o podpowiedź. Jakiś tydzień temu miałem wątpliwą przyjemność przekonać się jak strzela napinacz rozrządu :(

Pytanie które się teraz pojawia to czy bardziej opłaca się kupić drugą głowicę na allegro itp. czy regenerować tą?

Uszkodzenia są następujące:

10 z 20 zaworów jest krzywych. 2 mocno a pozostałe 8 mają po milimetrze szpary przy "zamkniętym"

Proszę o konkretną odpowiedź kogoś kto zna koszty regeneracji takich problemów. Bo po prostu nie wiem czy brać inną czy naprawiać tą.

dzięki za wszystkie info

Opublikowano

szukaj głowicy używki :whistling:

Opublikowano

Kolego czytam Twojego posta i myślę że być może będę mógł Ci pomóc. W moim AEB padł dół, jak go rozbiorę i góra będzie zdrowa to się dogadamy. Zabiorę się za to najwcześniej na weekend ale nie obiecuję.

Opublikowano
  • Autor

O widzisz, może się uda. kwestia czy uda Ci się za to zabrać i czy góra jest cała?

Kolego czytam Twojego posta i myślę że być może będę mógł Ci pomóc. W moim AEB padł dół, jak go rozbiorę i góra będzie zdrowa to się dogadamy. Zabiorę się za to najwcześniej na weekend ale nie obiecuję.
Opublikowano

dam znać jak tylko się za to zabiorę

Opublikowano

a oznaki padnietego napinacza miales jakies?bo i u mnie stuka lancuch o obudowe

Opublikowano

to jest właśnie objaw padniętego napinacza

Opublikowano
  • Autor

Mi poszedł akurat napinacz paska, ale jak łańcuch stuka to tez raczej warto sie przyjrzec :) a juz zdecydowanie taniej :)

Opublikowano

Może ciśnienie oliwy kiepskie, bo jeden i drugi napinacz jest hydrauliczny, sprawdź wydajność pompy na wszelki wypadek

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

jak masz szczeliny ,to gniazda dostaly lepiej uzywke po regeneracji i spokoj na kupe czasu

Opublikowano

skoro łancuch ma taki luz czy mozliwe jest ze silnik jest przez to słabszy ??

Opublikowano

u mnie cisnienie oleju jest ok. sprawdzalem . jutro lece na wymiane lancucha i napinacza . mechanik chce 150zł duzo???

Opublikowano

normalna cena w miarę - wiąże się to z demontażem pokrywy zaworów, odkręcenie wałków, rozpięcie rozrządu, etc...

Co do tematu - używka głowica to tańsze rozwiązanie. Szklanki pewnie też dostały po d*pie. Naprawa takiej głowicy to pewnie ok 800zł, więc allegro, albo forum - sądzę, że w granicach 300zł kupisz.

Opublikowano

predzej 500 lub 700 zeby to mialo jakis stan w miare sensowny

Opublikowano
  • Autor

Właśnie na forum szukałem, nic nie ma :/ a na allegro to wszystko 550 zł - 600 zł... no cóż nie wymieniłem na czas to teraz trzeba bulić. Jak będziecie mieli info o jakiejś głowicy to rzućcie hasło. Ja chcę już w weekend coś kupić bo irytuje mnie audi z połową silnika.

Opublikowano

u mnie leży głowica, ale od ADR'a - chyba ma inne kanały ssące;/

Opublikowano

dzis po wymianie napinacza i lancucha (wszystko uzywki) to samo lekko tyka z tylu silnika:grin: po sciagnieciu pokrywy zaworow lancuch był bardzo mocno napiety i niby jest dobrze. to wkacu co to ociera??

Opublikowano

a nie tyka przypadkiem zawór węgla aktywnego?

Opublikowano

ale słychac to z tyłu silnika takie ocieranie.