Bogas Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Panowie, chcialbym zasilic radio CB najlpiej bezposrednio z okolicy puszki bezpiecznikowej. Chcialbym aby CB radio dostawalo napiecie tak jak radio oryginalne - po wlaczeniu zaplonu i wylaczalo sie po wyjeciu kluczyka (mnie wiecej tak jak normalne radio). Skad moge bezpiecznie je zasilic w taki sposob? Wazne dla mnie jest tez aby nie obciazyc instalacji... Ma ktos moze jakies zdjecia lub schemat jezeli ktos z was ma podobne rozwiazanie?
lukasz1813 Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Kolego prąd dostaniesz ze skrzynki bezpieczników. Mianowicie : bierzesz probówkę i badasz który przewód dostaje zasilanie po włączeniu zapłonu. Minus montujesz na jakiejś śrubce ( a jest tam ich trochę ) a plus na wybadanym kabelku przez Ciebie Ja mam podpięte bezpośrednio pod skrzynkę i zasilanie cały czas mam na cb radiu Mi po takim połączeniu śmiga bezproblemowo i co najważniejsze nie muszę mieć kluczyka do uruchomienia cb Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi