Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Od czego zacząć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jeśli nie ten dział proszę o przenisienie, ale wydaje mi się, ze jest odpowiedni.

Mój problem - kupiłem interfejs VAG, ponieważ mam błędy w klimatyzacji. Dostałem również płyte na której jest masa poradników, ale nie ma ani tego programu vag, ani instrukcji jak to zrobić? Program mam ściągnąć z internetu? Ten interfejs na jakiej zasadzie działa? Odpalić samochód, podłaczyć(na ile?) i potem podłączyć do kompa? Kompletnie nie rozumiem o co tu chodzi. Prosze o dokładne instrukcje.

Opublikowano

Mój problem - kupiłem interfejs VAG, ponieważ mam błędy w klimatyzacji.

Dostałem również płyte na której jest masa poradników, ale nie ma ani tego programu vag, ani instrukcji jak to zrobić?

Program mam ściągnąć z internetu? .

A gdzie kolega kupił ten interfejs. I co to za program, sciagniety z internetu?

Jaki Windows jest na kompie?

Opublikowano
  • Autor

Interfejs kupilem na allegro od viaden. Programu wlasnie nie mam, dostalem plyte w paczce ale sa na niej tylko sterowniki i masa poradnikow, ktorych i tak nie rozumiem. Dlatego pytam czy ten program mam sobie skądś ściągnąć? Mam windows 7 64bit. A to FAQ też czytałem i nie ma tam dokładnie opisane jak to zrobić.(przynajmniej nie znalazłem :(

Opublikowano

Na win 7 64 bit nie wiem czy Ci cokolwiek ruszy ze zwykłym kablem KKL. Jeżeli masz możliwość pracy na win XP to ściągnij np vag com 311

Opublikowano
  • Autor

Ok, mam kilka pc'tów na chacie z różnymi systemami więc to nie powinien być problem, po prostu na aukcji było wyraźnie, kilka razy napisane, że na 7 też działa, ale kompletnie tego nie rozumiem, skoro nie dołączyli żadnego programu... Jutro dam znać jak poszło ;)

Opublikowano

Kabel niby "działa" bo sterowniki się instalują itp. Ale program diagnostyczny już nie chce smigac na win 7 64:kwasny:

Opublikowano
Ok, mam kilka pc'tów na chacie z różnymi systemami więc to nie powinien być problem, po prostu na aukcji było wyraźnie, kilka razy napisane, że na 7 też działa, ale kompletnie tego nie rozumiem, skoro nie dołączyli żadnego programu... Jutro dam znać jak poszło ;)

Na Win7 owszem działa, w przypadku systemu 64 bitowego mogą być problemy choć uruchomienie aplikacji w trybie zgodności z WinXP w razie problemów powinno pomóc (choć niestety nie zawsze).

Do kabla dostałeś płytkę wraz ze sterownikami i dokładnym opisem instalacji.

Do kabla nie dostałeś oprogramowania vag-com ponieważ nie jest to oprogramowanie darmowe. Należy je kupić bądź "poradzić sobie w inny sposób" :wink:

Poczytaj sobie chociażby wątek który jest zaraz pod Twoim:

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/all-kompatybilnosc-vag-com-nowym-windows7-96333/

Pomijając już fakt że gdybyś zaczął od tego wątku:

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/all-vag-com-kupic-2749/index111.html

Wszystko byś wiedział :wink:

Masz kabelek, zainstaluj w/g instrukcji jak nie na jednym komputerze to na drugim. Ściągnij/kup/pożycz sobie teraz program do diagnostyki. I już :wink: