Remigiusz Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Witam Kolegów, Autkiem przyjechałem do pracy. po pracy już nie odpalił. Po przekręceniu kluczyka na zapłon: 1) na blacie szybko miga kontrolka od świec żarowych, 2) cyka przekaźnik pod kierownicą (109), 3) cyka zaworek na pompie wtryskowej. Nie można połączyć się ze sterownikiem silnika. Z każdym innym łączy się normalnie. Przekaźnik pod kierownicą wymieniony na nowy. Zaworek na pompie zwarty z zasilaniem na krótko. Nie odpala. Sugestie?
radioo11 Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 immobilazer,szkoda ze z kompem sie nie mozna polaczyc,bylby kod bledu. próbuj dostac sie do ecu moze innnym kablem zvaguj.
Remigiusz Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Opublikowano 1 Marca 2013 Immo odpada. Kontrolka na blacie zapala się i gaśnie. Kontrolka od świec szybko mruga.
badyl666 Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Mam pytanie pomocnicze do punktu 2. Gdzie znalazłeś przekaźnik 109?
Remigiusz Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Opublikowano 1 Marca 2013 W a4 b5 nie ma tego nr. jest analogiczny z numerem, 212 i jest pod kierownicą.
mily Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 No może dostało sie trochę ustrojstwa zwanego wodą. Kanały odprowadzające zamarzły była odwilż i nieszczęście gotowe. Kontrolka świec żarowych szybko mruga jak jest błąd w ECU, skoro się z nim nie możesz połączyć to jest duże prawdopodobieństwo że ECU zostało zalane. Myślę że powinieneś podmienić z innego autka i zobaczyć co się stanie. ECU ewidentnie głupieje, dlatego przekaźniki rypią. Sprawdź jeszcze połączenia na ECU (rozepnij psiknij czymś do styków i podłącz)
Remigiusz Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Opublikowano 1 Marca 2013 Ecu wymienione. Ono było przyczyną. Stare ECU usmażone. Okolice ECU jak i samo ECU suche. Diabli wiedzą co się stało:( Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi