Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z rozruchem z zimnym silniku pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam audi a4 b6 2.5tdi 163km z 2004r i mam problem z rozruchem na zimnym silniku przy minusowych temperaturach. Ostatnio wymienilem swiece na beru przekaznik działa a musze krecic od 4-7 sekund az odpali a nastepnie dziwnie klekocze przez pare sekund. Po jakims czasie zapala sie lampka check engine . Jak silnik złapie temperature odpalam go 4 razy i lampka gasnie natomiast jak ostygnie problem powraca dodam ze sprawdzalem bezpiechniki w kabinie i brakuje od sterowania silnika . Prosze o pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

cze mam taki sam silnik jak ty i ostatnio tez zapalaly mi sie rozne kontrolki i okazalo sie ,ze przyczyna byl slaby akumulator.A jak zakonczyla sie ta sprawa u ciebie?

Opublikowano
cze mam taki sam silnik jak ty i ostatnio tez zapalaly mi sie rozne kontrolki i okazalo sie ,ze przyczyna byl slaby akumulator.A jak zakonczyla sie ta sprawa u ciebie?

to u Ciebie kolego padło na najmniejsze zło.. :kwasny: ja miałem taki problem przy silniku 2.5td w Bmw.. tzn. słabo palił na zimnym.. a jak już się rozgrzał to od strzała.. wtedy padło na pompę wtryskową..:kwasny:

Opublikowano

Sprawdz, czy do tych nowych świec dochodzi napięcie.

Opublikowano
  • Autor

Witam problem z lamka rozwiazany był to czujnik temperatury lecz z paleniem dalej to samo sprawdze napiecie na swiecach o odpisze

Opublikowano

na zimnym silniku to odpowiada kąt wtrysku paliwa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak pisze kolega, kąty wtrysków, lub rozrząd.

Opublikowano

Do sprawdzenia napięcie spoczynkowe akumulatora po nocy (nawet najprostszym miernikiem), napięcie do świec jak i kąt wtrysku.

Padająca pompa wtryskowa 2.5 tdi także objawia się gorszym paleniem po nocy z powodu zacierania przestawiacza. Raz odpali dobrze a trzy razy kupa.