Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie po jakim przebiegu nalezy wymienić rozrząd w audi a4 b8 2009rok 105kW 143kM?

Opublikowano

To zależy bo masz auto 2009 i tak: jeżeli rok modelowy masz 2009 to 180tys, jeżeli 2010 to 210tys

Opublikowano
  • Autor

09.2009 dokładnie. Tez słyszałem ze w tym modelu po 180 000 dlatego chcialem sie upewnić jak to dokładnie jest

Opublikowano

ja bym wymienial co 60-80... jakos jestem sceptycznie nastawiony do wydluzonych okresow serwisowania..... ale to tylko skromne zdanie.... pozdr

Opublikowano
Ja u siebie zmieniłem już po 120tyś

Ja też. W niektórych serwisach w niemczech też wymieniają przy 120tys. pomimo informacji o 180tys:whistling:

Opublikowano

gdybym byl mechaniiem namawialbym do wymiany co 60tys bo dzieki temu mialbym wiecej roboty (czyli $$$)

Nie wypowiadam sie na temat sensownosci wymiany "przed czasem"... tylko zauwazam fakt, ze ktos zyjacy z tej uslugi niekoniecznie musi byc zrodlem rzetelnej informacji. U siebie prawd wymienie rozrzad przy okolo 150tys ale to wynika tez z finansowej kalkulacji (auto bede wyciagal ze srodko trwalych /prawd przy okolo takim przebiegu/ wiec jeszcze potraktuje to jako koszt) oraz zalozenia (mam nadzieje ze nie za bardzo optymistycznego) ze debile w vw nie pracuja wiec jezeli robie to na trasach glownie to nie ma powodu by vw-owym inzynierom nie wierzyc