Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obniżenie zawieszenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Kupiłem w tamtym roku felgi 17" kapcie 225/45 po wymianie stwierdziłem że samochod troche wysoko stoi.Teraz pytanko: czy sprężynki s-line wystarczą aby ładnie siedział? nie chce żeby auto siedzialo totalnie na glebie ale żeby dobrze sie prezentowalo na tych felgach. Może -20mm? co byście polecili ? niestety na temat obniżania jestem zielony.

Opublikowano

ja wymieniłem na springi EIBACH SPORTLINE i jestem bardzo zadowolony, dokladnie nie pamietam ale przod chyba -40 a tyl -35

Opublikowano

Jeśli nie chcesz za nisko to lepiej chyba eibach pro-kit niż sportline wtedy fura siada ok 30 mm ,ja takie wrzucam teraz

Opublikowano
  • Autor

no a sprężynki z s-line?? o ile obniżają?? guerrero masz fotki?? powiedzcie mi czy obniżac przód i tył po równo czy tył mniej?

Opublikowano

-30 to minimum zeby 17 wygladale a na komforcie wiele nie stracisz :wink: jakie masz amorki teraz ???? na seryje amory spokojnie wkladaj springi -30 tylko dobrze dobierz kategorie wagowa pod swoj silnik i oczywiscie do budy jak widze u Ciebie do avanta:naughty:

Opublikowano

Ja u siebie wrzuciłem już letnie 18`` i teraz chciałbym obniżyć trochę swojego avanta. Początkowo myślałem o całym zawieszeniu 1BE. Jednak zastanawiam się czy -20mm to nie za mało, żeby auto fajnie wyglądało. Jak to w ogóle jest jeśli mam teraz 1BA to jak kupię 1BE od avanta 1.9TDI to podejdzie też u mnie? Czytałem o kategoriach wagowych ale nie za bardzo czaje o co w tych chodzi (w moim avancie są to OYK-tył oraz OJJ-przód). PS. może ma ktoś sprzedać zawieszenie w dobrym stanie?

Opublikowano
no a sprężynki z s-line?? o ile obniżają?? guerrero masz fotki?? powiedzcie mi czy obniżac przód i tył po równo czy tył mniej?

jutro postaram sie wrzucic fotki, tył mniej chyba :)

Opublikowano
ja wymieniłem na springi EIBACH SPORTLINE i jestem bardzo zadowolony, dokladnie nie pamietam ale przod chyba -40 a tyl -35

to ja poprosze pare foek jak furka wyglada na tych sportlajnach :naughty:

Opublikowano
  • Autor
-30 to minimum zeby 17 wygladale a na komforcie wiele nie stracisz :wink: jakie masz amorki teraz ???? na seryje amory spokojnie wkladaj springi -30 tylko dobrze dobierz kategorie wagowa pod swoj silnik i oczywiscie do budy jak widze u Ciebie do avanta:naughty:

no amorki mam po 72% więc wolałbym same springi. jak dobrac kategorie wagową (prosze o instrukcje:) ) mam avanta 1.9, 116ps. (gdzie na forum znaleźc objasnienia do tabliczki znamionowej? ) zawieszenie, chyba z tego co już wyczytałem to 1BA i OJJ (jeżeli jest to objaśnienie)

Opublikowano

Troszkę odskoczę od tematu, ale wczoraj byłem na spacerku i patrzę jakieś Audi A3 jedzie ze strasznie obniżonym zawieszeniem. Nie wiedziałem dlaczego tak nagle obok mnie hamuje, a tu się okazało minimalna górka i zostawił ładny ślad na asfalcie więc koledzy obniżanie auta ładnie wygląda, ale trzeba robić z głową. Niektórzy mają 1cm prześwitu i mi wmawiają, że nigdzie nie haczą :D

Sam będę planował trochę obniżyć auto, ale jak zaznaczyłem tylko troszkę, aby moje 18" się lepiej prezentowały.

Opublikowano
Niektórzy mają 1cm prześwitu i mi wmawiają, że nigdzie nie haczą :D

niektórzy na gwincie nie maja nawet 1cm i nie narzekają, jakoś jeżdżą ;), problem jest z progami zwalniającymi, ale z górką? pierwsze słysze:)

Opublikowano

na tych fotkach guerrero jakie masz zawieszenie zamontowane?

Opublikowano
  • Autor

a fotki na eibach pro-kit ma ktoś??

Opublikowano
na tych fotkach guerrero jakie masz zawieszenie zamontowane?

mam takie springi Eibach -

Opublikowano

Eibach Pro Kit + amorki 1BA. Teraz siedzi Monroe reflex i chyba jest niżej, jak będą letnie będzie nowe foto.

e4ed78ea5d4e.jpg

Opublikowano
  • Autor

Eibach Pro Kit + amorki 1BA. Teraz siedzi Monroe reflex i chyba jest niżej, jak będą letnie będzie nowe foto.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4ed78ea5d4e.jpg

a te na zdjęciu jakie masz felgi i profil oponki??

Opublikowano

Felgi 18" i 225/40/18

Opublikowano
  • Autor
Felgi 18" i 225/40/18

-30/-30 ?

Opublikowano

MAT1000 ładnie siedzi :-) a jak komfort bardzo ucierpiał ?