WydRos Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 Witam, Panowie wiecie moze od czeka sa te piny w koste swiatel w ktorych mialem dolutowane 2kable? Zauwarzylem to przy montazu podswietlanych kratek, byly jakies kable ale brak sladu po nich, uciete, do czego moglo to byc?; Zolty i fiolet
Talib13 Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 Kolego troszkę wyżej nad Twoim postem jest taki temat http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/ po rozwinięciu zakładek masz rozpiskę wszystkich pinów w kostce włącznika świateł sprawdź sobie:wink:
egon@ Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 Może ktoś sobie robił mostek żeby mieć włącznik z funkcją AUTO?
bobikos Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 Myślę że ktoś kombinował żeby światła się automatycznie zapalały, na pewno taki efekt jest jak się przetnie fioletowy. Żółty to zasilanie i nie wiem po co był przecięty. Weź to zaizoluj i się nie przejmuj.
WydRos Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Opublikowano 4 Marca 2013 tak zrobiłem, ale od tego szły 2 kable po 2cm, do czegoś były, odciąłem je akurat. Co to rozpiski pinów, szukałem kurcze i nie znalazłem, ciężko to znaleźć. ---------- Post dopisany at 22:30 ---------- Poprzedni post napisany at 22:26 ---------- Pin 11 – Zasilanie świateł mijania (WY) [żółty] Pin 3 – ??? [fioletowy] Włąśnie, od czego ten fiolet
bobikos Opublikowano 5 Marca 2013 Opublikowano 5 Marca 2013 fiolet to tzw redundancja, potwierdza do MCE że włącznik jest ustawiony na pozycję 0,
Rekomendowane odpowiedzi