Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymina rozrządu w 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie, czy silniki 1.8t 150,163,190 konne różnią się cenowo od siebie jeśli chodzi o przeglądy? Celuję w BEX w a4b6 w ośce lub Q (190km) i się zastanawiam żeby mi jakieś nowości cenowe nie wyskakiwały przy ewentualnych przeglądach- od razu mówię,że nie będę robił sam bo mam mechanika oblatanego w grupie VAG. Chodzi mi orientacyjnie czy się ceny różnią.

Opublikowano

Witam was wszystkich,

Mam pytanie w sprawie rozrządu w a4 b6 1.8t 150 AVJ. Chciałbym, aby ktoś tutaj napisał konkretne informacje w sprawie rozrządu, co ile sie wymienia, co się w nim składa. Czytam różne fora i mówią na nich o rozrządzie na pasku, oraz jakimś napinaczu łańcucha i samym łańcuchu. Co ile wymienia się rozrząd na pasku a co ile ten napinacz z łancuchem? Prosze doswiadczonych mechaników/kierowców tegoż auta o odpowiedź. I czy tańsza wyjdzie eksploatacja 1.9 tdi 130 km w tym aucie, czy 1.8t (nie mam na myśli paliwa, a osprzęt silnika)

Pozdrawiam

Opublikowano

Pierwszy rozrząd po 180kkm, a później jak kto woli ze wskazaniem na co 90.

Zestaw na I raz, to pasek, rolka napinająca, pompa wody, hydrauliczny tłumik drgań z rolką odwracającą. Z tyłu silnika jest łańcuch spinający wałki rozrządu, który dobrze jest wymienić przy 200kkm. Nastawnik faz rozrządu (napinacz łańcucha) wymieniasz jak bardzo grzechocze przy porannym odpalaniu.

Bezsprzecznie tańsze jest 1.8T

---------- Post dopisany at 09:23 ---------- Poprzedni post napisany at 09:18 ----------

Panowie mam pytanie, czy silniki 1.8t 150,163,190 konne różnią się cenowo od siebie jeśli chodzi o przeglądy?

Silniki niczym się nie różnią. Różnice są wyłącznie w osprzęcie.

Opublikowano

Ze zdjęć określać blachy itp ciężko, wszystko jest takie piękne. Zadzwonić pogadać zobaczyć jak sprzedawca podchodzi do tematu jak mówi o samochodzie, ale jak dla mnie to opcja 2 jest punktem numer jeden, jak bym miał do wybrania tylko te dwie to druga by była moim faworytem.

Mocniejszy silniczek, nagłośnienie, fotele skóra plus alcantara, i takie tam. Pytanie jak jest na prawdę, co jest pod maską jak silnik itp.

Wybierając miedzy 1.8 T a 1.9 TDI nie zastanawiał bym się na 1.8 T, nie klekocze, zimą szybciej cieplej:wink: a koszta jak 1.8 będzie zadbane to na pewno nie wyssie Ci tak kasy jak diesel. Taki jest mój pogląd bo DIESEL to dla mnie ciągnik a nie samochód, ale każdy lubi co innego.

Opublikowano

Witam wszystkich, pytanko do Mario rozumiem że łańcuch spinający wałki rozrządu z tyłu silnika można go wymienić nie ruszając rozrządu? Wiesz jaki jest może przypuszczalny jego koszt?

Opublikowano

oj wymiana tego napinacza i łańcuszka z tyłu silnika to jest juz niezły koszt nie wiem czy w 2000zł zmieścisz się, chyba że coś zmieniło się albo ktoś ma dojście do tańszych części, bo wymiana tego elementu daje sie odczuć w $.

Opublikowano

Oj nie tak drogo polowa z tego

Opublikowano

Tzn? A Ile kosztuje lancuch i ten napinacz?

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2