Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Metalowy a plastikowy przepływomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w mojej A4 2.5V6 TDI siedzi metalowy przepływomierz z jakby układem scalonym,ale znalazłem w bagażniku jakiś przepływomierz, kompletny z obudową, zostawiony przez poprzedniego właściciela.

Ku mojemu zdziwieniu po wipisaniu numerów wyskoczyło że jest od 150 konnej wersji. Proszę mi wytłumaczyć czym się różni ten metalowy z układem od tego plastikowego bez układu. Pozdrawiam

Opublikowano

Nie mam kompletnegio pojęcia ale tu nie ważne jest to, z czego jest wykonanana jego obudowa, tylko w jakim stanie jest jego element pomiarowy, a element jest ten sam tylko w innej obudowie. Jeśli nie wiadomo o co chodzi to nie chodzi o pieniądze tylko o szybsze lub wolniejsze chlodzenie tego właśnie elementu pomiarowego bo od szybkości jego chłodzenia zależy wartośc jaką mierzy przepływka. Oczywiście ten od wersji 150 KM jest inny bo i inne podciśnienie turbo wymusza obieg powietrza, które przez konkretną przepływkę musi przepływać a od tego właśnie zależy jej prawidłowy pomiar.

czym się różni ten metalowy z układem od tego plastikowego bez układu. Pozdrawiam

plastikowy bez układu czyli jaki - sama plastikowa obudowa bez wkładu czyli "lizaka" (elementu głównego) przepływki bo nie bardzo rozumiem o czym piszesz ?