Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spoiler klapy bagażnika - sedan b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na jebaju znalazłem spoilery lakierowane w dobrej cenie z materiału PUF - poliuretan foam. Podaje link do aukcji, ciekaw jestem waszej opini zanim to zamówię.

Audi A4 S4 B6 4DR Trunk Lip Spoiler Painted LY9B Brilliant Black | eBay

Audi A4 S4 B6 8E Saloon Rear Boot Trunk Spoiler Lip Wing Sport Trim Lid s Line | eBay

Opublikowano

stawiam ze bedzie bez szału.... tez kupiłem z laminatu i było ladnie ale przez rok... pozniej zaczeło strzelac

Opublikowano

laminat a poliuretan to dwa bardzo różne materiały ;) w poprzednim aucie też miałem laminat dlatego nie chce tego już widzieć na oczy :) a to jest poliuretan, podobno lepszy niż ABS z którego jest zrobione większość elementów plastikowych w aucie więc nie chciałbym tego skreślać od razu :)

Opublikowano

zamów , zamontuj i sie pochwal wynikiem !! także szukam lotki ale ori są takie ceny ze ykhmmm

Opublikowano
zamów , zamontuj i sie pochwal wynikiem !! także szukam lotki ale ori są takie ceny ze ykhmmm

dziś ori spojler poszedł za 450 tylko zaczepy obcięte

Opublikowano

i ja jestem jego szczęśliwym posiadaczem tyle że cene troche mniejsza wynegocjowalem

Opublikowano

i ja jestem jego szczęśliwym posiadaczem tyle że cene troche mniejsza wynegocjowalem

a kolor pasuje

Opublikowano

kolor nie pasuje z tego co Patryk mówił :whistling:

bo ma czarne auto :decayed:

---------- Post dopisany 11-04-2013 at 09:59 ---------- Poprzedni post napisany 06-04-2013 at 21:15 ----------

tu macie ori s line jak by ktoś szukał

KLAPA TYL A4 B6 8E0 LOTKA SPOILER S-LINE S4 LY7Q (3164844287) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
kolor nie pasuje z tego co Patryk mówił :whistling:

bo ma czarne auto :decayed:

---------- Post dopisany 11-04-2013 at 09:59 ---------- Poprzedni post napisany 06-04-2013 at 21:15 ----------

tu macie ori s line jak by ktoś szukał

KLAPA TYL A4 B6 8E0 LOTKA SPOILER S-LINE S4 LY7Q (3164844287) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kurcze prosto pod kolor mojej B6 :banan: Powiedzcie mi czy trzeba wiercić jakoś klapę na wylot żeby go przykręcić czy jest on mocowany na taśmie lub czymś podobnym?

Opublikowano

klej do szyb i nie ma prawa odpaść

Opublikowano

ja również kupiłem ori

i powiem że z taśma 3M radze sobie darować wystartowałem tylko z garażu i już puściła

jak tylko temp. podskoczy to klej do szyb

Opublikowano

Dzięki śliczne Koledzy za info :hi: Mam jeszcze jedno pytanko, a mianowicie gdybym teoretycznie chciał kiedyś zrezygnować z tego spojlerka to jak jest wtedy z tym klejem? Można go jakoś w miarę bezproblemowo usunąć nie niszcząc lakieru na klapie?

Opublikowano

Macie jakiś pomysł żeby to przykleić taśma dwustronna? jaka marka jaka taśma itd?

Opublikowano

grzesiek o taśmie zapomnij, kupiłem tasme dwustronna 3M, tania nie było

wszystko odtłuściłem dynaturatem ( zawsze tak robie i trzyma)

taśma puściła jak odpaliłem auto i wystartowałem z garażu i w lusterku widziałęm że odstaje

IMG20130414_003.jpg

dzisiejsza robota,klej do szyb samochodowych i jakoś trzyma

Opublikowano

taśma puściła jak odpaliłem auto i wystartowałem z garażu i w lusterku widziałęm że odstaje

http://s10.postimg.org/5jg3j6s4l/IMG20130414_003.jpg

tylko jak uzyłeś kleju do szyb to to teraz przytasmuj na jakies 12 h...zeby czasem gdzies nie wstało:wink:

Opublikowano

tylko jak uzyłeś kleju do szyb to to teraz przytasmuj na jakies 12 h...zeby czasem gdzies nie wstało:wink:

od 10 zostawiłem pod domem i słonce równo daje

spoiler jest ori i obciełem śruby

z pół godziny temu sprawdzałem i było ok

na kleju było info ze po 2godz można jezdzic ( tylko mowa o szybie)

efekt ori super

Opublikowano

od 10 zostawiłem pod domem i słonce równo daje

spoiler jest ori i obciełem śruby

z pół godziny temu sprawdzałem i było ok

na kleju było info ze po 2godz można jezdzic ( tylko mowa o szybie)

efekt ori super

Piszesz że obciąłeś śruby więc w oryginale jest przykręcany ten spojler rozumiem? Powiedz mi jeszcze jakiego konkretnie kleju używałeś i czy da się go w miarę bezproblemowo usunąć po demontażu spojlerka?

Opublikowano

ja na taśmie 3M jeżdziłem 2lata,taśma firmy Boll ale ori spoler ma 3 śruby w oryginale i dodatkowo taśmę :wink:

faktem jest że na klej do szyb to już będzie trzymało na amen :whistling:

Opublikowano

co do kleju to potwierdzam, ja mam dostep do Sika i taki dałem

daniels, a po co to demontować

znajomy stwierdził że zdemontowac można ale bagażnik do lakierowania :wink: