Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

audi a4 1.8t => 2.4 q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczow

Mam takie pytanie czy ktos z was tutaj bawil sie w wymiane silnika 1.8t i wstawienie zamiast niego 2.4?? czy ktos moze mi powiedziec czy jest duzo przerabiania?? bo mam drugie audi tylko ze 2.4 quattro i wlasnie chcialem to wsadzic jednym slowem chcialbym silnik skrzynia i dyfer czy do duzo??

Opublikowano

a przy 1.8t masz tez q? dzwiek V jest fajny ale z lepsza moca to zostal bym przy 1.8t chyba ze Ci padł. bylo na forum ale z 1.6 na 1.8T chodz ostatnio chyba ktos robil na 2.4 musisz poszukac albo ktos moze sie odezwie

Opublikowano
  • Autor

Wiem wiem zostalbym przy 1.8t bez q ale fajnie bylo padla mi skrzynia automat a za regeneracje skrzyni mam cale audi :) takze no nie mam wyjscia tylko tyle ze musze jeszcze LPG przerabiac :(

Opublikowano

Nie da się wymienić na manuala? 1.8t zawsze nie tak wielkim kosztem przybliżysz w okolice 19x KM, a to już będzie przyjemnie się odpychać.

Za tym 2.4 przemawia dźwięk i Q które daje spoooro frajdy zimą, z mocą niewiele (niemal nic) nie zdziałasz. No chyba że 1.8t nie masz zamiaru "ruszać"...

Opublikowano
  • Autor

Tak tez myslalem nad zmiana na manual ale ... to jest problem bo mam problemy z kolanami :( a dokladnie z lewa noga czyli sprzeglo. Ale sam nie wiem tez wlasnie mysle sporo nad tym 1.8 bo naprawde bardzo fajnie sie jezdzilo no ale z drugiej strony zdrowie wazniejsze

---------- Post dopisany at 15:41 ---------- Poprzedni post napisany at 06:43 ----------

i mam dylemat kurcze czy otwory na sanie pod silnik i inne mocowania pod skrzynie i most beda pasowac bawil sie ktos??

Opublikowano

a szukałes skrzyni auto do 1,8t?

Opublikowano

Każdy SWAP można wykonać, ale pytanie czy warto. Mocowanie silnika jest inne, dużo przeróbek. O quattro zapomnij. Ośka ma zupełnie inna podłogę niż quattro, dodatkowo całe zawieszenie z tyłu jest inne oraz układ hamulcowy też inny. Przerobienie ośki na quattro jest teoretycznie nie możliwe, wiadomo polak potrafi i można cały tył odciąć i wstawić z quattro, ale po co :facepalm:

Opublikowano

ciecie podlogi, zmiana baku, zmiana zawieszenia calutkiego z tylu i pewnie nawet boczki bagaznika trzeba bedzie przerobic... wiadomo do tego wydech, przewody hamulcowe i wszystko wszystko... linki recznego, jest tyle tych drobiazgow ze juz lepiej kupic angola w Q na niezlym wypasie i zrobic przekladke