Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

potencjometr concert II

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Muszę wymienię potencjometr w swoim radiu, wie ktoś gdzie moge taki dostać, a może ktoś to już wymieniał. na allegro jest tylko ale do concerta z chowanymi gałkami

Opublikowano

Wyjmij potencjometr i idź do sklepu elektronicznego, dobiorą ci zamiennik. Albo jest druga droga czyli kupno używanego radia chorus może być uszkodzone i podmiana potencjometru.

Opublikowano

Panowie to jest impulsator. Nie sądzę że dostaniesz go w sklepie. Najszybciej dorwiesz używany panel na dawcę.

A co się stało temu uszkodzonemu ?

Opublikowano
Panowie to jest impulsator. Nie sądzę że dostaniesz go w sklepie. Najszybciej dorwiesz używany panel na dawcę.

A co się stało temu uszkodzonemu ?

zapewne przy szybszym podkręcaniu głośności przeskakuje o klika-kilkanaście poziomów zamiast zrobić to płynnie

Opublikowano

Mam pytanie jesli sie tak dzieje jak pisze marekg to wina pokretla potencjometra,czy moze cos w srodku radia.

Opublikowano

Wina impulsatora, zaśniedziały wewnątrz pola stykowe, przy odrobinie wprawy i odpowiednim sprzęcie można to rozebrać i wyczyścić aczkolwiek jest to delikatna robota.

Opublikowano

poczytajcie o tym na forum to temat rzeka a naprawa to około 130pln

Opublikowano

Chyba nie masz tu na myśli wymiany procesora, tutaj jest mowa o concert II

Opublikowano

Mam ten sam problem i to tak jak ktoś napisał wyżej koszt naprawy to ok 130 PLN, mam namiar na kolesia co to naprawia w Węgrowie (woj. mazowieckie)(podjechać trzeba osobiście lub podesłać radio), jak ktoś chce namiary to mogę podać na priv :naughty:

ps.

Jak z nim rozmawiałem bodajże w styczniu czy lutym to powiedział, że 150 PLN

Opublikowano

Ja wymieniałem potencjometr w concercie, miałem dawce - chorusa, dało też rade w chorusie po prostu przeczyscic paroma dobrymi środkami (kontakt U i Kontakt S) i śmiga jak nowe

wymieniałem także potencjometr w radiu w seacie na ten z chorusa i podgłaszanie działa odwrotnie, ale dałem sobie spokój :decayed:

Opublikowano

No nie każdy impulsator jest taki sam mimo że podobnie wygląda

• 2 lata później...
Opublikowano

Wymieniłem potencjometr w concert II i działa odwrotnie czyli MAX w lewo, a MIN w prawo. Można jakoś to zmienić?

Opublikowano

A skąd kolego miałeś Impulsator?

wyklepane z kciuka

Opublikowano

Znajomy mi załatwił nowy

Opublikowano

A jest możliwość wlutawania odwrotnie ?

Opublikowano

Nie. Z jednej strony są dwie nóżki, a z drugiej trzy

Opublikowano

Dzięki. W takim razie dlaczego chodzi odwrotnie i jak to zmienić ?

Opublikowano

Może to zależy od potencjometru, ale ten jest wizualnie identyczny jak ori a działa odwrotnie

Opublikowano

Tam gdzie masz 3 wyprowadzenia należy drutkami tak przekrosować podłączenia aby zamienić ze sobą nogi 1 i 3 i będzie już działać w dobrą stronę.

Opublikowano

Masz rację, zmiana miejscami 1 i 3 nóżki załatwiła sprawę. Teraz concert reaguje już płynnie