Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Buczy przy porannym odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jak w temacie. rano odpalam i buczy jakby tłumik dziurawy w komorze, kilka sekund i spokój do następnego ranka:wink: co to może być?

Opublikowano

Pompa SAI tłoczy powietrze do dolotu żeby szybciej podgrzać katalizator :wink: normalny i prawidłowy objaw :wink:

Opublikowano

Mam to samo i tez sie zastanawiałem co to jest, bo wczesniej napewno tego nie miałem, a stało sie to po tym jak zdejmowałem całą odme i wymieniałem zawór(PCV) odpowietrzenia komory silnika.

pozdrawiam

Opublikowano

u mnie to samo

Opublikowano

dzięki za odpowiedź jestem spokojniejszy:wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Chciałbym spytać czy nie wiecie może skąd ten dzwięk Dziwny dźwięk/wycie audi a4 b6 multitronic - YouTube wydaje się jakby ze skrzyni ale nie jestem pewien. wymieniony został rozrząd, napinacz, wszystkie rolki, sprawdzona została turbina i wszystko jest ok. dźwięk słychać powyżej 900 obrotów i przy zwiekszaniu obrotów dzwięk jest stały.

Opublikowano

Wymiana zakończona powodzeniem, silnik AVJ 1.8 T

Co do zdjęcia przewodu paliwowego wystarczy wcisnąć na dole taką jakby zawleczke i elegancko schodzi.

Opublikowano
Wymiana zakończona powodzeniem, silnik AVJ 1.8 T

Co do zdjęcia przewodu paliwowego wystarczy wcisnąć na dole taką jakby zawleczke i elegancko schodzi.

witaj mi dzisiaj zaczelo cos z prawej strony tyl przy kanapie piszczec , czy to pompa paliwa?

Opublikowano

Bardzo mozliwe, zdarza sie tobie jezdzic na rezerwie? Mi kiedys odzywala sie pompa po przekreceniu zaplonu ale nie zawsze to dzialo sie a od dluzszego czasu juz tego nie mam, choc nic nie robilem takze sam juz nie wiem co z tym

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

trochw sie zdzylo pośmigać na rezerwie tylko mam przestawiona na 10 L od zapalenia kontrolik czasami 10 km i n cpn

Opublikowano

Proponuje zalac ze 20-30 L i jezdzic tak aby nie meczyc pompy, ja po tym jak odezwie sie rezerwa czyli nibym 50km do przejechania mysle juz o tankowaniu i i max przy wskazaniu 40-30km jade zalac przynajmniej za stowke, i mi juz piszczenie nie pojawia sie od b.dlugiego czasu.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

czyta pompa bedzie dobra do mojego auta?

http://autowanda.pl/?page=catalog/product&cat[cat]=4dc8bb25&cat[cmf]=2ea&cat[cmo]=1560&cat[cve]=3f77&cat[art]=7b1d1&cat[atg]=ea8b67&offset=0&sort=1#tabs=0

Opublikowano

w którym miejscu w pompie paliwa jest te sitko które można wyczyścić? patrzyłem na rysunkach w sam naprawiam b6/b7 i nic tam nie widzę , może ktoś zaznaczyć na rysunku pompy umieszczonym powyżej gdzie się znajduje te sitko i jak rozebrać pompę żeby czegoś nie zepsuć?

Opublikowano
  • Autor

Sitko jest w podstawie, ale ono raczej nie jest brudne. Mi sie wydaje że chałas zawsze dochodzi z filtra paliwa, a powoduje go niedostatecznie ciśnienie pompy. Gdzieś czytałem że w 1.8T to filtr paliwa ma w sobie reg. ciśnienia. Konsyrukcja samej pompy jest banalna i nie da sie raczejnic tam urwać.

Opublikowano

no dobra ale jak mi piszczy caly czas to czego to moze byc wina bo niektórzy czyszczą filtr w pompie z syfu który nazbierał się przez ileś lat , filtr paliwa zamierzam wymienić ale to juz bez podnoszenia auta sie nie obejdzie

Opublikowano
  • Autor

U mne w baku po 10 latach było naprawdę czysto, w samej pompie było pare syfów, ale nie ma szans na zapchanie tego sitka, ma ono z 8cm srednicy. Ja przypuszczem ze łozyska w silniku Ci wysiadły. Czy pisk słychac zaraz po wąłczniu stacyjki? Bo jak właczasz sam zapłon to przez 2-3s pompa robi ciśnienie w układzie.

Opublikowano

czasami po odpaleniu auta rano jest paro sekundowe głośne buczenie, a teraz doszło podczas jazdy piszczenie ciągle z okolic tylu prawa strona , jak stoję na postoju i wcisnę gaz to zaczyna głośniej buczeć na czas gazowania

Opublikowano
  • Autor

według mnie pompa,a reczej sam silniczek daje d..y

Opublikowano

a można kupić sam nowy silniczek do takiej pompy?