Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nieszczelność za turbosprężarką w Audi A4 B5 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kłopot, mianowicie dzisiaj, po dynamiczniejszym starcie spod świateł rozszczelnił mi się wydech zaraz za turbiną. Co ciekawe, nieszczelność nie jest bezpośrednio na łączeniu turbiny z resztą wydechu tylko zaraz za flanszą. Wygląda to jakby wychnęło z flanszy rurę, w której zamocowana jest sonda lambda .

Fotka zrobiona po otwarciu maski patrząc z góry . Strzałkami zaznaczyłem powstałą szczelinę. Teraz lewa część (z sondą lambda) nie jest jednym elementem z flanszą-ta bez luzu trzyma się obudowy turbiny.

Wygląda to jakby ciśnienie wypchnęło rurę

:eusathink:

Da radę to pospawać czy trzeba się rozglądac za całym kawałkiem wydechu?

Zastanawiam się czy z nieszczelnością tak blisko turbiny można "o własnych siłach" doturlać się do mechaniora bez ryzyka jej uszkodzenia :co: Zapewne ecu złapie błąd z sondy.

Wogóle to spotkaliście się z czymś takim?

Opublikowano

Mi tydzien temu stało sie dokładnie tak samo tylko że kat całkiem odpadł:grin: Dojechać dojedziesz bez problemu , ja jechałem 15 km w ogole bez wydechu i sygnału z sondy , pomimo ogromnego huku i mocy rodem 1.6 dojechałem :facepalm: Mozesz pospawać i będzie hulać ew jak masz ttroche sianka to wywal kata i wsadz dp :wink:

Opublikowano

Efekty dźwiekowe bardzo ciekawe są, trzeba przyznać :grin:

Opublikowano

Głowa pęka:kwasny: jak juz sie bawisz to sprzedaj go i wrzucaj dp

Opublikowano

jak wrzucić dp to co na przegladzie?

Opublikowano

Kupowałeś gotowy czy ktoś Ci wyspawał? Na alle widzę że chodzą po 400zł

Opublikowano

No jest drogo ale to wydatek jednorazowy , za kata dostaniesz 200+ więc nie dużo trzeba dokładać