Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o Analazię Logów / po wymianie Turba?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak masz rację turbo powinno działać ale są dwie opcje: 1. zapieczone kierowniczki w dziwnej pozycji (ktoś pisał na forum że tego turba nie da się źle złożyć, trzeba sprawdzić jak się kręci wirnik - czy swobodnie), 2. brak podciśnienia (vacum pompa). A zaworki jeśli nie były czyszczone to im to nie zaszkodzi. Zwróć uwagę jak jest wysterowany N18 przez kompa w 003BS coś jest z nim nie tak.

Opublikowano

Cały uklad podcisnienia jest do kontroli - łacznie z pompą VAC i króćcem na niej. Dodatkowo ktos kumaty musi sprawdzic czy wszystko jest dobrze połączone.

Faktycznie moze sie tak zdarzyc, ze kierownice VTG w sprezarce bedą sie blokowac w nietypowej pozycji.... min. doladowania... co rzadko się zdarza ale.... i obajwy na to wskazują.

Niemniej do sprawdzenia podciśnienia.

I wymien termostat bo to auto ma cały czas zimno.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam pewien pomysł na diagnozę, może nieco druciarski ale gdyby podłączyć podciśnienie z mojej a4 i spróbować wykonać logi bs. Wężyka jest 1,5 metra.

Czy wtedy próba bs 011 i 003 ujawni ewentualną niesprawność ??

Opublikowano

Słabo...

warunki podczas proby 011 Basic Settings są zgoła inne od tych jaki panują w czasie proby dynamicznej....

Opublikowano

Pierwsze co proponuję to vacuometr i podciśnienie wychodzące z pompy. Jeśli będzie dobre czyli -0,8-0,9 to znaczy że u Bartosza jest jakaś masakra z wężykami podciśnienia. Bartosz zrób fotki wężyków podciśnienia przy zaworkach N75 i N18 i zaworka zwrotnego.

Opublikowano
  • Autor

Tobike miałem mierzony tym całym VACUOMETREM turbine :P i jezeli nie byla podpieta dziala elegancko itd.. a jak ja wpieli i sprawdzali na zapietej turbinie z wezykami to jakieś smieszne rzeczy wychodziły i mi mowili ze cos jest nie tak. Wypieli i podłaczyli wezyki do vacuometra i juz było ok i tak w kółko. Zrobie dzis fotki tych węzyków jakos dam rade i zobaczycie tylko puki co praca i n ie mam jak.

Opublikowano

żeby wyeliminować vacum to trzeba się wpiąć bezpośrednio w króciec za pompą na ścianie grodziowej. Te mechaniki (mam nadzieję że nie z forum) mogli coś zamienić albo wepchnąć w wężyki.

Opublikowano
  • Autor

Istenieje też możliwosć że źle ktoś popodpinał węzyki i głupieje. Nic porobie dzis zdjęcia później gdzie sie da tych wezyków i zobaczycie. Nie wiem ja sie osobiscie na tym nie znam i nie chce ruszać , kumpel mój kiedys też mial tak że zle były węże podpiete i podbnie miał jak ja.. pozamieniał i jak ręką odjał.

---------- Post dopisany at 18:06 ---------- Poprzedni post napisany at 14:12 ----------

3 zdjecia jakie zorbilem na szybko nie wiem czy sie z nich cos dowiecie... jest zimno jak sku.. i ciemno a nie mam jak nawet sciaganc pokrywy itd.

Ps,. moze ma ktos zdjecie jakies jak maja byc połaczone wezyki to zobacze czy u mnie tak samo.

69449180.jpg

36619109.jpg

82624115.jpg

Wogole nie wiem co jest grane bylem wczoraj u Marcina robił mi logi i wyszlo wszytsko wogole turbo sie nie chcialo zalaczyć ani nic a pozniej jak pojechalem od niego to sie tez nie cchcialo wlaczyc ale sie robilo to co ja mialem wczesniej czyli dodalem na 2 razy gaz i jedzie a wczesniej nic ani nie dyglo..tylklo ze sie zbiera dopiero od 2 tys obrotów a chyba powinien nieco nizej.. z tego co mialem wczesniej turbo zrobione znaim padło to mi sie zbieralo od troszku nizszych obrotów... okolo 1.6000 .... juz mam dosc tego parcha poprstu i taka bania z tym autem ze nitk nie wie co jest grane bo nikt nie mial takiego przypadku. Cos mi sie zdaje ze chyba pojde zawieźć auto jutro na |RS Service niektorzy powinnni kkojarzyc i moze oni zrobia ile zaplace to zaplace turdno ale juz mam normalnie po dziurki w nosie tego wszystkiego.

Opublikowano
Tu masz schemat podciśnienia :decayed: naszego kolegi Sztomela
Opublikowano
  • Autor

Panowie i Panie a więc kończać zmagania z tym moim AJM i Turbiną zostało wszystko przetrzepane co sie da na prawo i lewo czujniki węzyki itd wszystko ładnie chodzi. Jedyna rzecz którą musze zrobić zeby to juz nie pieor.olilo sie to sztange na turbinie poprawić w sesnie 1- 1.5 obrotu zrobić oraz zrobić korekte softu z czipek który jest wgrany i ma być elegancko. Jak to zrobie to dokladnie napisze co i jak a puki co temat jest skończony :).

Opublikowano

No to się jeszcze pochwal co było nie tak :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Tobike powiem ci że nie wiem co bylo tak naprawde ta przyczyna sprawdzalismy kazdy czujnik zawór rukrke pokoleji (1 zawró/czujnik-LOG i tak co chwile) , jezeli podkrece ta gruche (wyreguluje) i te mapy wgramy troche inne bo moj czip(niemiecki) jest zjebanie wgrany to wtedy bede mial 100% pewności ze to to . Zostalo tylko to do zrobienia. Niestety wczoraj czasu zabrakło zeby wydrzec turbo i podregulować bo jakis cymbal dokrecił tak sruby na gruszce ze nie idzie ruszyc bez wydarcia jej :/...

A i tu podziekowania dla AruraARL i jego kolegi Darka oraz Lightfightera (vagpodkarpacie) za pomoc :)

Opublikowano

Ja dla pewności, podmieniłbym ECU:wink:

Opublikowano

Nie widac "rodzynka".... pokaz to jakos po ludzku...

Opublikowano

Nelson wgramy serię do tego ecu jak będzie czas i zobaczymy. Przemik kanał 8 środkowa tabela tak zwany torque limiter Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 0373710b69e6e.jpg masz porównanie seria ibiza cupra tdi 160km vs to coś zobacz co jest poniżej 2000 tyś :D i jest też wiele innych dlatego prosiłem żeby ktoś kto się na tym zna dał odpowiedz bo sytuacja wygląda tak że powyżej 2000 tyś już to jedzie za każdym razem. Pierwszy i drugi bieg po wciśnięciu pedału gazy do spodu w okolicach 1500 obrotów zawór n75 wisi na 20% procentach obroty stoją powiedzmy 1700 i samochód nie może zwiększyc prędkości obrotowej po chwili pojawia się notlauf. Moja teoria jest taka że przy regeneracji turbo owi fachowcy ustawili za mała szczelinę w zmiennej geometri plus agresywny program i jest co jest :D Wracając do 1700 obrotów jeśli kierowca popuści gaz na chwile zaworek odpuszcza do 30% wciska gaz i auto zaczyna już przyśpieszac

Opublikowano

wgrajcie serie , bo ten soft jest smiechu wart :wink:

Opublikowano
  • Autor

Dziś panowie ruszyłem sztangą 2 obroty zaślepiłem EGR i nie to auto jedzie normalnie jak wczesniej . Tyle szukania jeżdzenia a tu takie coś robiło robote. Ps. wirusa tak czy tak bede zmieniał. Fura ogranieta . Temat do zamknięcia.