matthew100 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Co prawda zestaw kosmetyków spory to ostatnio skupiam się tylko na wnętrzu, żeby było w idealnej czystości. Do wizualki z zewnątrz straciłem siły... Ile razy bym nie umył i nawoskował czy to na mokro czy tradycyjnie to spadnie z nieba białe gó.... albo deszcz i cały rytuał od nowa, bo już nie ma efektu...
Bruuuum Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Teraz, matthew100 napisał: Co prawda zestaw kosmetyków spory to ostatnio skupiam się tylko na wnętrzu, żeby było w idealnej czystości. Do wizualki z zewnątrz straciłem siły... Ile razy bym nie umył i nawoskował czy to na mokro czy tradycyjnie to spadnie z nieba białe gó.... albo deszcz i cały rytuał od nowa, bo już nie ma efektu... Co? Wosk Ci z deszczem spływa...?
matthew100 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Może u mnie pada jakiś skażony deszcz, ale jak wyschnie np. Na dachu albo masce to zostawia bialo zielony osad. Nie zejdzie inaczej jak myciem.
Bruuuum Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 14 godzin temu, matthew100 napisał: Może u mnie pada jakiś skażony deszcz, ale jak wyschnie np. Na dachu albo masce to zostawia bialo zielony osad. Nie zejdzie inaczej jak myciem. No i co mycie musisz wosk nakładać?
dominis23 Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 14 godzin temu, matthew100 napisał: Może u mnie pada jakiś skażony deszcz, ale jak wyschnie np. Na dachu albo masce to zostawia bialo zielony osad. Nie zejdzie inaczej jak myciem. A czy Ty dobrze oczyściłeś i przygotowałeś lakier pod ten wosk.
K4rtm4n Opublikowano 17 Lutego 2018 Opublikowano 17 Lutego 2018 W dniu 7.02.2018 o 22:50, matthew100 napisał: Może u mnie pada jakiś skażony deszcz, ale jak wyschnie np. Na dachu albo masce to zostawia bialo zielony osad. Nie zejdzie inaczej jak myciem. Oddaj jednorazowo auto do porządnego studia detailingowe, na taki zabieg z woskowaniem i potem zobacz czy tak samo będzie sie działo
prezes548 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Witam. Przymierzam się do pierwszego woskowania na wiosnę świeżo zakupionego Audi Czytałem kilka poradników i ten temat, ale tych produktów jest tak dużo, że nie sposób się zorientować jaki produkt do jakiej czynności.. Prosiłbym o kolejność postępowania, od mycia szamponem do woskowania. Czy w pierwszej kolejności po myciu auta jest użycie glinki, czy clinera, czy po każdej czynności umyć porządnie auto, czy tylko spłukać.. a może nic nie robić i nakładać wosk??? Audi mam ciemno-granatowe, polecacie czarny Soft99 Fusso czarny czy Collinite, jaki numer na 13letnie auto?
krzysg101 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, prezes548 napisał: Witam. Przymierzam się do pierwszego woskowania na wiosnę świeżo zakupionego Audi Czytałem kilka poradników i ten temat, ale tych produktów jest tak dużo, że nie sposób się zorientować jaki produkt do jakiej czynności.. Prosiłbym o kolejność postępowania, od mycia szamponem do woskowania. Czy w pierwszej kolejności po myciu auta jest użycie glinki, czy clinera, czy po każdej czynności umyć porządnie auto, czy tylko spłukać.. a może nic nie robić i nakładać wosk??? Audi mam ciemno-granatowe, polecacie czarny Soft99 Fusso czarny czy Collinite, jaki numer na 13letnie auto? A nie lepiej oddać to komuś ogarniętemu? Nie koniecznie jakieś profesjonalne studio, które weźmie krocie, jest dużo pasjonatów, którzy zrobią to z sercem, zgodnie ze sztuką, mniej oficjalnie ale dużo taniej.. Glinką możesz narobić trochę bałaganu i sam cleaner raczej tego nie usunie... Może warto byłoby pomyśleć o powłoce zamiast wosku? Przemyśl sprawę, jak coś to pytaj śmiało tutaj, pw lub w jakiejkolwiek - jak znajdę czas to zawsze odpowiem, koledzy zapewne też. EDIT: źle odczytałem - myślałem że to nowe auto. Jeśli jest to 13 latek to będzie ciężko o szybkie ogarnięcie tematu. One-step może pomóc, ale osobiście celowałbym w dwu lub trzy-etapową korektę. Jak chcesz zadbać na miarę swoich możliwości, to kup sobie dwa wiadra i rękawicę do mycia. Umyj autko jakimś dobry szamponem (np. FX Protect lub inne) metodą na dwa wiadra i po myciu zarzuć jakiś QD (np. ADBL QD1). Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez krzysg101
Rekomendowane odpowiedzi