rawablus Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Witam. Szukałem na forum ale nie potrafie znalezc. Poszukuje info na temat momentów dokręcenia tylnych tarcz w adrku 96 rok. Znalazlem cos , ale koleś pisze że momentem 90 Nm ( . Jestem po wymianie tarcz i po szarpnieciu koła jest wyczówalny luz. Sruba dokręcona "z czuciem" .
Dev Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 tylną nakrętkę dokręca sie "na wyczucie" luzu wyczuwalnego nie powinno być, ale tarcza powinna obracac sie z delikatnym oporem zdejmij koło i jeszcze raz dokręć
rawablus Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Opublikowano 17 Marca 2013 wlasnie problem w tym ze juz dwa razy sciągalem tarcze i dokręcałem. ale do trzech razy sztuka. dzieki za info ) .
MASATO Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 dokreca się z taką siła, aby dało się lekko przesuwać tą metalowa podkładkę pod śrubą.
wilku213 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 MASATO.. co Ty gadasz? Po dokręceniu tarczy ma być mały opór przy kręceniu. No i praktycznie zerowy luz.
Pikuś Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Tu masz filmik wymiany, przy bębnach ale to to samo.
MASATO Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 MASATO.. co Ty gadasz? Po dokręceniu tarczy ma być mały opór przy kręceniu. No i praktycznie zerowy luz. o tym co masz poniżej, poczytaj i się zastanów zanim zwrócisz uwagę.
Rekomendowane odpowiedzi