ucho.77 Opublikowano 8 Października 2014 Autor Opublikowano 8 Października 2014 czego jest kilka przekaźników jak dobrze pamiętam opisanych w wątku(podpięcie) co masz w aucie? clh z xenonem,czy clh z h7
BEX4 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 w aucie mam ori clh z xenonem (przerobiony na bi xenon przez kolege gwerty) a przekażnik chcem użyć taki jaki ty mi wskazałeś kilka postów wyżej
ucho.77 Opublikowano 8 Października 2014 Autor Opublikowano 8 Października 2014 więc do obecnie posiadanej kostki z clh dokładasz tylko przewód w pin3 który to przewód podpinasz do przekaźnika odezwij się na pv jak będziesz miał przekaźnik to ci powiem co i jak 85 masa z przełącznika drl 86 plus (najlepiej po stacyjce) 30 plus ze śruby 87a podpinasz do modułu 87 zostaje pusty
BEX4 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 OK a to pod spodem co napisałeś to dotyczy przekażnika co ja zamieściłem??? 85 masa z przełącznika drl 86 plus (najlepiej po stacyjce) 30 plus ze śruby 87a podpinasz do modułu 87 zostaje pusty
BEX4 Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 czyli swój przekażnik moge wykorzystać nie muszę kupić tego z allegro?
ucho.77 Opublikowano 9 Października 2014 Autor Opublikowano 9 Października 2014 Sprawdź miernikiem czy na stole masz przejście między biegunami, jeśli bedzie to nie musisz kupowac Przekaźnik ma być zwarty
BEX4 Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 czyli tak pin 3 z przełącznika drl/clh podpinam pod przekanik nr 85nr 86 podpinam pod stacyjke? (pod stacyjke mam podpięty moduł sd230 plus ze śruby??dlaczego skoro bedzie plus ze stacyjki(nie bedzie zwarcia?87a podpinam do modułu ale pod co?a pinów 4,5,8 z przełącznika drl/clh nie ruszam tylko podpinam sie pod pin 3 nie jestem elektrykiem i wole być pewien ze nie zrobie zwarcia także prosze o tłumaczenie łopatologiczne
ucho.77 Opublikowano 9 Października 2014 Autor Opublikowano 9 Października 2014 PV zadzwoń to ci szybko wyjaśnię, bo dużo spamu się zaczyna robić
BEX4 Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 czyli miernik pod jakie nr w przekażniku mam podpiąć??
_quattro_ Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Sprawdź miernikiem czy na stole masz przejście między biegunami, jeśli bedzie to nie musisz kupowac Przekaźnik ma być zwarty Przeca widać, ze to jest przekaźnik zwierny i z ori wyłącznikiem DRL nie zagada Edytowane 9 Października 2014 przez _quattro_
ucho.77 Opublikowano 9 Października 2014 Autor Opublikowano 9 Października 2014 Sprawdź miernikiem czy na stole masz przejście między biegunami, jeśli bedzie to nie musisz kupowac Przekaźnik ma być zwarty Przeca widać, ze to jest przekaźnik zwierny i z ori wyłącznikiem DRL nie zagada ja foty nie widzę, na fonie
BEX4 Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Sprawdź miernikiem czy na stole masz przejście między biegunami, jeśli bedzie to nie musisz kupowac Przekaźnik ma być zwarty Przeca widać, ze to jest przekaźnik zwierny i z ori wyłącznikiem DRL nie zagada kolego quattro to przy zakupie poleconego przez ciebie modułu gdzie mam podłączyć przewód niebieski,czarny,biały i czerwony??
_quattro_ Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 Sprawdź miernikiem czy na stole masz przejście między biegunami, jeśli bedzie to nie musisz kupowac Przekaźnik ma być zwarty Przeca widać, ze to jest przekaźnik zwierny i z ori wyłącznikiem DRL nie zagada kolego quattro to przy zakupie poleconego przez ciebie modułu gdzie mam podłączyć przewód niebieski,czarny,biały i czerwony?? Nie ma na aukcji wrzuconego schematu więc nie będę zgadywał ale podłączenie przekaźnika wygląda zawsze tak samo tzn plus i masa potrzebna do sterowania i "przejście" do podłączenia wybranego urządzenia.
ucho.77 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Sprawdź miernikiem czy na stole masz przejście między biegunami, jeśli bedzie to nie musisz kupowac Przekaźnik ma być zwarty Przeca widać, ze to jest przekaźnik zwierny i z ori wyłącznikiem DRL nie zagada kolego quattro to przy zakupie poleconego przez ciebie modułu gdzie mam podłączyć przewód niebieski,czarny,biały i czerwony?? Nie ma na aukcji wrzuconego schematu więc nie będę zgadywał ale podłączenie przekaźnika wygląda zawsze tak samo tzn plus i masa potrzebna do sterowania i "przejście" do podłączenia wybranego urządzenia. 85 masa z przełącznika drl 86 plus (najlepiej po stacyjce) 30 biegun na którym robisz wyłączenie(plus/minus) 87a podpinasz do modułu 87 zostaje pusty Edytowane 11 Października 2014 przez ucho.77
Onkel Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 Powiedzcie mi, jeśli do tej pory miałem podłączony moduł tak jak w opisie Grześka ale bez przełącznika czyli, czerwony-plus wpięty do śruby która jest za pedałami na ścianie grodziowej,niebieski-masa przykręcona na lewym słupku śrubą fioletowy x2- światła drogowe zielony- postojówka a teraz chciałbym go dołożyć to pin 3 z włącznika muszę dać na niebieski przewód? A na pin 5 masę np. ze śrubki? Na razie może działać odwrotnie bez przekaźnika. Mam jeszcze dwa przewody w module: Czarny – Opcjonalne zasilanie „po stacyjce” Biały – Przewód podający masę po załączeniu modułu.
krzysiekvtec Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 A wyjasni ktos jak zrobic aby w bixenonie swiecila led h7 po wlaczeniu zaplonu ? Albo przynajmniej po wlaczeniu postojowych
_quattro_ Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 a teraz chciałbym go dołożyć to pin 3 z włącznika muszę dać na niebieski przewód? Tak
ucho.77 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Opublikowano 31 Października 2014 A wyjasni ktos jak zrobic aby w bixenonie swiecila led h7 po wlaczeniu zaplonu ? Albo przynajmniej po wlaczeniu postojowych Daj znać na PV co dokładnie chcesz zrobić To sie cos pomysli
Onkel Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 Jaki numer ma kostka i piny do DRL?
Rekomendowane odpowiedzi