janeklg8877 Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 po zakryciu czujnika zmierzchu jest napiecie na przewodzie zoltym a na czerwonym jest jakby o polowe mniejszy (sprawdzone zwylym probnikiem samochodowym z zarowka)
_quattro_ Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 To inaczej, po zasłonięciu czujnika słychać charakterystyczne "cyknięcie" przekaźnika?
_quattro_ Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 A powinno. W aukcji mają napisane, że można dzwonić - dzwoń może dowiesz się czegoś więcej
janeklg8877 Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 dzwonilem to gosc nie potrafil odpowiedziec powiedzial zebym e-maila napisal ...napisal i czekam
_quattro_ Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 Wydaje mi się, że moduł nie podaje napięcia na przewody wysterowujące przekaźnik po zasłonięciu czujnika zmierzchu.
Onkel Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 Ja mam inny problem. Jakiś czas temu moduł z proeltec w ogóle się nie włączał. Zadzwoniłem do nich i podpowiedzieli, że może spadło napięcie i żeby podłączyć czarny kabelek gdzieś pod plus po stacyjce. Podłączyłem go (ładowanie w granicach 14.2) ale jak zalecili tak zrobiłem. Zaświecił się na jakiś czas i znowu zgasł. Dioda miga w odstępach 2 sekundowych więc niby z nim jest wszystko ok. Dzisiaj poprawiłem wszystkie łączenia przy module komfortu. Jutro kupię nowe oczka i ponownie podłącze plus i masę. Jeśli nie zadziałą to chyba zostaje mi odesłanie na gwarancję tylko nie wiem jak oni to przyjmą skoro dioda miga tak jak przy sprawnym module....
nitroo Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 Podłącz dwa stałe plusy i sprawdź, czy będzie ok.
Goofy Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 czy taki moduł również będzie pasował do twojego schematu? nie znam się i dlatego wole dopytać http://allegro.pl/modul-swiatel-dziennych-dlugie-30-mocy-drl-canbus-i5441152238.html
_quattro_ Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 czy taki moduł również będzie pasował do twojego schematu? nie znam się i dlatego wole dopytać http://allegro.pl/modul-swiatel-dziennych-dlugie-30-mocy-drl-canbus-i5441152238.html Będzie pasował
Onkel Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Podłącz dwa stałe plusy i sprawdź, czy będzie ok.Założyłem nowe konektory oczkowe na plus, masę i narazie działa.Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Goofy Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) witam. zrobiłem wszystko wg schematu i działa, światła się zapalają i gasną po przełączeniu, lecz wogole nie reaguje na przełączanie pokrętłem DRL, jaka może być tego przyczyna ze nie mogę ich wyłączyć pokrętłem? Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez lucjan0681e
_quattro_ Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 wogole nie reaguje na przełączanie pokrętłem DRL, jaka może być tego przyczyna ze nie mogę ich wyłączyć pokrętłem? Coś źle podłączyłeś
Goofy Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 wogole nie reaguje na przełączanie pokrętłem DRL, jaka może być tego przyczyna ze nie mogę ich wyłączyć pokrętłem? Coś źle podłączyłeś nie jest to możliwe 3 razy sprawdzałem i wszystko wg schematu,
Goofy Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Tego niewiem. Jeden co kupiłem nic nie działało, i kupiłem drugi to przełącza wiec chyba dziala Wysłane za pomocą Commodore 64
nitroo Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Podłącz dwie nóżki do akumulatora i sprawdź. Ja miałem podobny problem i u mnie trzeba było dać dwa stałe plusy zamiast plusa i plusa po zapłonie.
Goofy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Spróbuje, mówisz że powinno rozwinąć problem mam tez drugie pytanie, czy włącznik wam się podświetla? Wysłane za pomocą Commodore 64 Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez lucjan0681e
nitroo Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 U mnie pomogło i włącznik powinien świecić na aktywnej opcji.
Goofy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 zrobilem jak mowiles i zadnej reakcji niema, nawet jeszcze raz sprawdziłem i wszystko wg schematu jest
Rekomendowane odpowiedzi