Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy Doładowania /Prośba o analize logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Od dłuższego czasu borykam się z problemem doładowania( w sumie to w zimę się zaczeło ) .Zauważyłem że auto zaczeło wpadać w tryb awaryjny po przekroczeniu i tutaj właśnie różnie bo nie raz 3000rpm a nie raz 3500rpm i czuć to bo auto przyśpiesza i nagle jakby w gazie była dziura . N75 było czyszczone , wężyki podciśnienia wymienione na nowe , IC nowy sprawdzone razem z dolotem który jest szczelny . Zrobiłem logi Dynamiczne oraz błędy jakie mi wyskakują :

Błędy :

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

Logi Dynamiczne : blok 003 i 011 niestety zrobione przy błędzie 00519 gdyż sam wyskakiwał :

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 003,003,003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

A tutaj już bez błędów :

Grupy: 003,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011,003,011,003 -VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Możliwe że łopatki zapieczone?? A może kat zapchany ?? Nie mam pojęcia

Prosiłbym o rzucenie okiem na to :)

Aaa Dodam że mam zmienione Wtryski na 0.216 i był tylko ustawiany kąt wtrysku bez wirusa . Już się zastanawiam czy to może nie przez to i że trzeba mu wgrać nową mapę .

Opublikowano

Masz chyba dziurę w dolocie, przepływka mierzy za dużo powietrza, geometria może się przycinać od tych wtrysków, spróbuj najpierw rozruszać ją mechanicznie. W jaki sposób czyściłeś zaworki?

Opublikowano

Zadna dziura! zapieczone lopatki i tyle. W pierwszym logu pompuje na max ale w kolejnych juz lepiej bo troche popracowala i zgarnela nagar. Mialem tak samo. Po wyczyszczeniu turba auto jak nowe.

Opublikowano
  • Autor

Powiem że od wczoraj zaczełem czyścić łopatki mechanicznie :) Czyli niski bieg i bardzo wysokie obroty . Po wczorajszej ostrej jeździe jest lepiej bo nie wpada w tryb awaryjny tylko ładnie przyśpiesza także też mi się wydaje że to zapieczone łopatki po zimie :D wkońcu w zimę się tak nie wstawia . A możliwe jest że Kat jest zawalony ?

Opublikowano

Nie "mozliwe" - tylko "na pewno".

Problem wroci szybciej niz myslisz.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Chłopaki czy po tych logach mogę twierdzić iż jest winny przepływomierz ??

Log (0 - 003,003,003,003)

Log (1 - 011,011,011,011)

Przepływkę mam dziwna bo nalepka na niej widnieje z 94r :kwasny: to napewno była wymieniana .

I to będzie raczej problem przeładowania turba bo innego już nie widzę ;/

Opublikowano

Zamieść komplet logów jak jest w podwieszonym temacie to będzie można coś przeanalizować bo z tych nie wiele widać.

Opublikowano
  • Autor

to powiedz co dokładnie mam zlogować jakie bloki to dzisiaj się postaram wrzucić . Bo nie chce na pałę kupować coś nowego i sprawdzać i tracić $$

Opublikowano

Tu masz wszystko opisane, do diagnozy przepływki i turbiny dynamiczne 003, 008, 010, 011

[TDI] Diagnostyka (aktualizacja: 20 VIII 2012)

Opublikowano

Syfu jest w sprezarce na maxa....

Opublikowano
to powiedz co dokładnie mam zlogować jakie bloki to dzisiaj się postaram wrzucić . Bo nie chce na pałę kupować coś nowego i sprawdzać i tracić $$

jak niechcesz robić kosztów to wyrywaj sprężarke i do czyszczenia się zabieraj:banan:

Opublikowano
  • Autor

Przepływke już kupiłem i jutro będzie u mnie także zobaczę jutro logi zrobię i będę wiedzieć czy powietrze już dobrze pobiera . A jak nie to poświęcę jedną sobotę na wyciąganie turbo ;/

Opublikowano
Przepływke już kupiłem i jutro będzie u mnie także zobaczę jutro logi zrobię i będę wiedzieć czy powietrze już dobrze pobiera . A jak nie to poświęcę jedną sobotę na wyciąganie turbo ;/

Przepływki się na odległość nie kupuje , a z tych logów to wcale nie wynikało że przepływka jest do bani , bardziej obstawiał bym nieszczelność w dolocie, jeśli już chcesz sie czegoś czepić przy przepływce