gadam13 Opublikowano 3 Lipca 2008 Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam Przymierzam się do zamontowania relingów.Oblukałem i poczytałem na tyle ile znalazłem na forum i googlach co i jak mam zrobić.Pojawił się mały problemik przy próbie demontażu opuszczanej osłony przeciwsłonecznej na przednia szybę tej z lustereczkiem co prawdę mówi (fachowa nazwa wyleciała mi z głowy)O ile mocowanie jej ma śrubkę i ładnie schodzi o tyle nie wiem jak zdemontować zatrzask do niej , bo tam żadnej śrubeczki nie widać. Więc pomocy wołam!!! Jak się to demontuje?
PETERONE Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 cześć Zatrzask o który pytasz, mocowany jest dwoma śrubkami, musisz ściągnąć z niego nakładkę i pod nią są te śrubki. pzdr
gadam13 Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Opublikowano 14 Lipca 2008 No i po zabiegu zdemontowałem podsufitkę,dodatkowo trzeba było zdemontować kurtyny żeby zamontować relingi. W kilku postach na forum czytałem ,że ktoś podsufitkę jedynie odchylał przy montażu relingów.W przypadku,gdy w samochodzie znajdują się kurtyny moim zdaniem lepiej podsufitkę zdemontować. Bardzo łatwo kurtynki uszkodzić wyciągajac je przez jakaś szparę a naginanie podsufitki też pewno pozostawi trwałe ślady.
Reggi Opublikowano 15 Lipca 2008 Opublikowano 15 Lipca 2008 No ja naginałem podsufitkę ..ale ja kurtyn nie mam A z drugiej strony to juz nie chciało mi sie az tak bawić
Rekomendowane odpowiedzi