Bartas Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 mam najpierw pytanie, czy podlaczajac kleme minusowa akumulator powinien mi iskrzyc, czy jest to wina jakiegos urzadzenia, ktore pobiera za duzo mocy. otoz podlaczylem radio i po nocy mi pada aku, ale jak odlaczylem radio teraz tez pada. prosze nie bic ale aku mam 40, samochod 2 tyg wiec wiem ze aku do wymiany ale.... czy bedzie sie rozladowywal ?
rysiu Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 to jest za slaby akumulator, a ten co jest pewnie jest juz na umarciu tu masz strone z akumulatorami i wartosciami jaki powinienes kupic dla twojego samochodu: http://www.varta-automotive.pl/index.php?id=18&L=11
Bartas Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Opublikowano 4 Lipca 2008 u lekkie przegiecie czytalem ze do a4 avanta 45 aku wystarczy a tutaj zaczynaja od 60. czyli to ze iskrzy nie jest tym ze gdzies napiecie ucieka ??
rysiu Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 to nie jest przesadzone, moim zdaniem jesli nie iskrzy, to dobrze, bo tzn., ze regulator napiecia nie ma przebicia. poprawcie jesli pisze glupoty
Bartas Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Opublikowano 5 Lipca 2008 no tzn wiem ze nie powinno iskrzec ale chodzi mi o to czy to moze byc wina aku czy szukac gdzies problemu. podlaczylem radio i klime naprawilem. radio odlaczylem aku po podlaczaniu iskrzy a na klimie jest tyle bledow pod wagiem min 3855 ze wywala i program zawiesza
rysiu Opublikowano 5 Lipca 2008 Opublikowano 5 Lipca 2008 imo, akumulator tak, czy tak musisz kupic. wloz dobry, pokasuj bledy, odczekaj noc, czy dobe i sprawdz jeszcze raz vagiem.
DAWIDBORI Opublikowano 5 Lipca 2008 Opublikowano 5 Lipca 2008 mi sie wydaje ze i tam bedzie iskrzyl ten nowy przy podlaczeniu bo cos pobiera prad moze sie myle
leoncjo Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 Delikatne iskrzenie przy podłączaniu klemy to normalna rzecz.... może rozpocząć sprawdzanie od pomiaru prądu spoczynkowego...
DAWIDBORI Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 oczywiscie zajedz do elektryka on ci powie co jest z akumulatorm ile jeszcze zycia w nim
.Pablo. Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 delikatnie iskrzy bo radio itp pobiera stale prąd należy jednak pamiętać że pobór prądu musi mieścić się w granicach wyznaczonych przez producenta najlepeij zmierzyć to miernikiem albo podjechać do elektryka :>
Rekomendowane odpowiedzi