pakapa Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Mam pytanie dotyczące wycieków z EGR. Autko ma 183 tys km przejechane. Jak na silnik 130 KM, to nie za duzo. Od pewnego czasu zauwazyłem kapanie oleju w garażu i wyglad to na wyciek z EGR. Również stan oleju nieznacznie się obnizył. Co robić ? To wina turbo, EGR , czy ... jak to sprawdzić ?
pakapa Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Opublikowano 25 Marca 2013 jest sporo. jednak nikt nie napisał czy to wina EGR czy turbo. Nie wiem jak to sprawdzić
Ponio1767 Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Czyszczenie Egr=spokoj na jakis rok ,,chyba'' ewentualnie wywalic dziadostwo i zaslepic, albo kupic czyt. ,, wyrzucic kase'' a za jakis czas znowu miec problem. Ja osobiscie czyszcze raz do roku w wakacje i mam spokoj
SotoM Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 znajomy 2 lata temu kupił zamiennik pierburga i szczelny jest do tej pory... na dniach u tescia w AVF tez bede zmieniał bo lyje sie z niego.... a nie mam zamiaru robic konstrukcji z wezykami i butelkami....
pakapa Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Opublikowano 28 Marca 2013 daj znać jaki kupiłeś i jakie są efekty
Spidan Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 Najpewniej olej masz z dolotu, bo puszcza turbo,ewentualnie odma zatkana, zdejmij węża od intercoolera i zobacz czy olej nie kapie.Jeśli będzie czysto to zajmiesz się EGR.
SotoM Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 bede kupował pierburga koszt 450zł...a efekt bedzie taki ze bedzie czysto i szczelnie...na jak długo nie wiem...ale wiem ze na kazda nowa czesc jest 2 lata gwarancji... wiec co mi szkodzi...jak sie sypnie to zdejmuje zamiennik ,wkładam stary swój i jezdzę az pierburg rozpatrzy gwarancje... olej z EGR'u wydostaje sie na zewnatrz bo w EGRze jest uszkodzona membrana i olej wydostajacy sie na zewnatrz jest wypychany przez cisnienie powietrza doładowanego... u tescia EGR jest tak rozsypany,tak zyga z niego - 3 tyg.temu wymienialem rozrzad i odrazu umyłem mu to wszystko zachlapane... kilka dni temu sprawdzałem pod maska jak tam to wszystko sie ma i od EGRu spowrotem jest zazygane...
pakapa Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Wielkie dzięki o taką konkretną odpowiedź mi chodziło!!!
dawid.bary Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Ja musiałem wymienić nie dało się wyczyścić, nowy oryginalny ok 550zł z wymianą Teraz nic nie cieknie, wszystko chodzi jak trzeba
Rekomendowane odpowiedzi