Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja Stag 4, dioda miga i cztery sygnały dźwiękowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniałem ostatnio u siebie rozrząd i uszczelniacze ale nie w tym problem. Po złożeniu wszystkiego gdy zapalał zapłon to instalacja STAGA 4 szybko miga dioda i wydaje cztery krótkie sygnały dźwiękowe. Nie wiem co jest wcześniej było ok. Po odpięciu klemy od zasilania problem ustępuje na 3 min i dalej to samo. W instrukcji wyczytałem że 3 krótkie i jeden długi to błąd sterownika ale ja mam 4 krótkie. Natomiast 3 krótkie to mało gazu i faktycznie mam mało tego gazu bo połowę rezerwy według butli. Kostki spięte.

Opublikowano

Prawdopodobnie filtry gazu do wymiany, bądz inny przegląd instalacji.

Opublikowano
  • Autor

Ale to się stało jak stał w garażu xD

W instrukcji obsługi nawet nie ma takiego błędu jak 4 krótkie, może to wina że mam mało gazu i ciśnienie jest za niskie?

A nie sory to znalazłem w instrukcji.

screenSHU - The fastest screen capture ever.

Opublikowano

Niskie ciśnienie wyskoczy tylko podczas jazdy. Nie szkodzi ze jak stał w garażu, po prostu ten czas do przeglądu jest ustawiany w godzinach, trzeba przejechać ileś tam godzin i nieraz taki przegląd wyskoczy jak mu się tylko zachce. Ile masz tą instalacje? może to pierwszy przegląd po 2kkm ?

To wyjaśnijmy, po tych 4 dzwiękach i miganiu, automatycznie przechodzi na benzyne?

Opublikowano
  • Autor

Na instalacji przejechane 43 tyś km, według książki serwisowej następny przegląd powinien być przy 183 tys a mam przejechane 188 tyś, ale czy on może mieć zapamiętane kiedy mam jechać na przegląd?

I czy ja dobrze rozumiem to co wstawiłem screenSHU - The fastest screen capture ever. że ten błąd jest wyłącznie od braku gazu w zbiorniku? xD Bo cały dzień w garażu na zimnym i mi się ciężko myśli.

@edit jak wyjmę klemę to odpalę przełączy się na gaz pochodzi ze 3 min i potem przełącza na benzynę. Po tym jak zgaszę i zapalę to odrazu tylko w benzynie ciągle dając 4 sygnały dźwiękowe.

Opublikowano

Tak, stag ma możliwość ustawienia przeglądu i powiadamia kiedy masz jechać :P

PS. U mnie jak sie konczy gaz, to dzwięk mam tylko jeden dłuższy i dioda miga chyba 3 razy na sekunde :)

@Edit. A to już może być nawet jakiś inny problem z instalacją. Albo rzeczywiście brak gazu albo coś się przestawiło. Najlepiej sprawdzić pod komputerem ustawienia staga.

Opublikowano
  • Autor

Kurde a już się cieszyłem bo autko po remoncie oleju nie bierze a tu taki myk, jednak nie pozwoli mi spać spokojnie xD

Jutro gazu zaleje i odkopie temat, na razie wielkie dzięki za pomoc :wink:

Opublikowano

Daj znać co z tego wyszło :P

Opublikowano
  • Autor

Odkopuje temat, gaz zalany za 50 zł czyli 3/4 butli to samo. Rano gdy go odpalałem to się normalnie na gaz przełączył i po 3 minutach znów 4 krótkie sygnały. Po tym podjechałem na stacje i w drodze do niej przełączyła się na gaz i szła elegancko, dojechałem zgasiłem zalałem odpalam i znowu 4 sygnały :facepalm:

Myślałem że to filtr gazu, odkręciłem go był trochę brudny wsadziłem w innej pozycji, odpalam działa na gazie, za chwilę 4 sygnały. Wkurzyłem się lekko mówiąc i zupełnie pozbyłem się filtru bo chciałem mieć pewność że to jego wina, puszczam gaz i dalej 4 sygnały. Już mi ręce opadają, bez gazownika się nie obędzie. Ma ktoś jakieś pomysły? Może to sterownik się zesrał jak podpinałem klemę na włączonym zapłonie? :naughty: Chyba ta instalacja nie jest na tyle inteligentna żeby wiedzieć że nie ma filtru?

Parownik ZAVOLI, wtryski VALTEK

Opublikowano

Kolego sprawdź elektrozawór w parowniku i w butli może któregoś Ci nie otwiera.

Opublikowano
  • Autor

W parowniku to chyba go nie ma tylko jest przed butlą i tam gdzie siedzi filtr gazu. Jak jest w trybie awaryjnym to nie otwiera żadnego i nie wiadomo o co mu chodzi. :(

http://www.extern.pl/samochod/filtr_gazu/filtr_klucz.jpg

Opublikowano

To sprawdź na krótko. Weź długi kabel i podłącz bezpośrednio plus z aku do plusa z jednego i do drugiego elektrozaworu i zobacz czy tykają. Jak tak to odpal samochód i przełącz na gaz.

Opublikowano
  • Autor

A ja przejechałem 10 km na gazie więc się otwierają, pozatym jak wyjmę klemę od aku to gaz działa bez problemu przez parę minut :kox:

Opublikowano

Ja bym sprawdził niewiele czasu to zajmuje. Takie pikanie to za małe ciśnienie gazu robi się tak samo jak kończy się gaz w butli, jeżeli jesteś pewien że masz gaz w butli to może być coś z elektrozaworami (jeden z nich się nie otwiera) lub nie dochodzi do któregoś prąd (miałem tak niedawno w swojej audi) lub czujnik ciśnienia gazu PS-01 może jest zły

Opublikowano
  • Autor

Zły nie jest bo od 2 lat na nim chodzi, jeżeli zły rozumiesz przez popsuty. Zastanawia mnie co jemu mogło by się stać jak stał w garażu i nikt oprócz rozpięcia kostek nic nie robił. :P

No ale jutro kupuje te 2 filtry wsadzę je, sprawdzę te elektro zawory na krótko.

A dzwoniłem do znajomka gazownika i powiedział mi że to może być czujnik ciśnienia gazu i wytłumaczył ze tak może się stać jak przy kablach grzebie, trochę mało logiczny argument ale część może być uszkodzona w piątek mam do niego jechać.

Opublikowano

A nie rozpiąłeś przypadkiem wtyczki od tego czujnika ciśnienia gazu ?

Opublikowano
  • Autor

Tego PS-01 to ja nawet nie ruszałem, na forum staga dowiedziałem się że mam problem z wtryskami, prawdopodobnie uszkodzone :facepalm:

Zauważyłem że jak złożyłem to przez przypadek nie te kostki ze sobą spiąłem i tak jeździłem, myślę że przełączał się na gaz bo próbował się sam kalibrować ale jak przekręcałem kluczykiem to zapłon się wyłączył ustawienia zresetowały do fabrycznych i dalej błąd. Przepiąłem kostki prawidłowo tylko nie mogę za bardzo pojeździć bo do stacji daleko a żydówa się już pali, dam znać wieczorem czy moja tez jest słuszna.

---------- Post dopisany 28-03-2013 at 14:15 ---------- Poprzedni post napisany 27-03-2013 at 16:12 ----------

No niestety moja szaleńcza teoria okazała się szaleńcza :D

Jutro diagnostyka, to odkopię temat.

Opublikowano

ja mam STAGA 4 ustawionego na 200g to jest srednio 10tys km i po tych godzinach jest taki sygnal

Opublikowano
  • Autor

@up też bym chciał żeby to była informacja o serwisie, ale podobno serwis to 2 krótkie i jeden długi. No chyba że masz racje bo te dziadowskie valtek trzeba regulować co 10 tyś i może tak jest ustawione, bo poprzedni właściciel był na serwisie ostatnio 15 tyś temu.

Panowie nie robiąc zbędnego spamu, odezwę się wieczorem po wizycie u gazmena.

Opublikowano

Ja mialem tak że odpięła mi się wtyczka w zaworze w parowniku i miałem identyko tak samo ;]