Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

co z tym zrobić????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich koledzy doradźcie mi co można z tym zrobić bo nie mam pomysłu dodam że spawanie i lakierowanie odpada czy to najlepiej zaślepić??? W oryginale była w tym miejscu antena do radia ale poprzedni właściciel chciał coś przekombinować i powiększył tą dziurę do średnicy około 4cm i przykleił na silikon jakąś blaszkę i plastikowy kapselek, teraz ta blaszka co chwile odpada i muszę ją od nowa kleić bo nie wiem co z tym zrobić..... ma ktoś jakieś pomysły????

20130330057.jpg

20130330058.jpg

20130330059.jpg

Opublikowano

mozesz kupic cb radio i antene tam zamontowac jak odpada zalatanie i malowanie......

ps. fajne gumiaki :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Kij z gumiakami .... a są takie anteny żeby pasowały w taką dużą dziurę??? ona ma ok 4cm średnicy....

Opublikowano

musisz poszukac bo mozliwe ze ktos po to ta dziure rozwiercal

Opublikowano

antena od cb bedzie najlepszym i w sumie najtańszym sposobem na zakamuflowanie tego...nawet jak kupisz o mniejszej średnicy to cos wykombinujesz....

Opublikowano

Zrób w tym miejscu korek na lpg :naughty:

Opublikowano
Zrób w tym miejscu korek na lpg :naughty:

Haha widziałem takiego jednego artyste na cpn, koleś ze stacji śmiał się jak mu zalwał :decayed:.

Pierwsza myśl jak zobaczyłem foty, to też myślałem, że to po korku lpg :facepalm:.

Opublikowano
  • Autor

koledzy a ma ktoś może antenę od cb montażową na stałe i może mi zmierzyć ile cm ma ta stopka montażowa???

Opublikowano

anteny maja rozne srednice montazowe jest ich mnostwo , musisz pojsc do sklepu i zmierzyc

---------- Post dopisany at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany at 21:16 ----------

antena cb SIRIO SUPER 70 # REGULACJA KĄTA ! 70cm ! (3110648559) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany at 21:18 ----------

tam masz np srednice montazowa 12,5 mm

Opublikowano
mozesz kupic cb radio i antene tam zamontowac jak odpada zalatanie i malowanie......

ps. fajne gumiaki :decayed:

to gumofilce się chyba nazywa:naughty: Nie ma co, może mało wyjściowe ale w sam raz na taką pogodę

Opublikowano
  • Autor

kurcze koledzy chyba normalne jest że jak się mieszka na wsi i jest błoto to raczej nie będę chodził w lakierkach.....

Opublikowano
anteny maja rozne srednice montazowe jest ich mnostwo , musisz pojsc do sklepu i zmierzyc

---------- Post dopisany at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany at 21:16 ----------

antena cb SIRIO SUPER 70 # REGULACJA KĄTA ! 70cm ! (3110648559) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany at 21:18 ----------

Oszalałeś to jest średnica otworu w nadwoziu, do tego dochodzi Ci jeszcze uszczelnienie i podstawa która na 100% nie ma 1 cm, ma ok 3-4 cm więc może zasłonić.

---------- Post dopisany at 15:06 ---------- Poprzedni post napisany at 14:59 ----------

Poszukaj jaki jest rozmiar główki DV do CB, tak na oko powinien mieć ok 3 cm spokojnie.

---------- Post dopisany at 15:16 ---------- Poprzedni post napisany at 15:06 ----------

Znalazłem że podstawa ma 42mm

---------- Post dopisany at 15:19 ---------- Poprzedni post napisany at 15:16 ----------

Uchwyt antenowy CB U 270 typ DV (3078525442) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany at 15:25 ---------- Poprzedni post napisany at 15:19 ----------

A teraz to co ja Ci radzę, skoro już coś takiego masz,kup sobie taki zestaw:

SIRIO T 27 55cm SKUTECZNA HELIKALNA ANTENA CB (3129787721) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

do tego radyjko President Teddy za jakieś 200-250zł całość ok 300-350zł, może nie wyjdzie taniej niż malowanie i szpachlowanie, ale zaufaj że zapomnisz co to jest mandat.

Opublikowano
koledzy a ma ktoś może antenę od cb montażową na stałe i może mi zmierzyć ile cm ma ta stopka montażowa???

Anten midland alan 9 plus ma średnicę stopki z uszczelką 4,5cm, magnum lemma ma trochę poad 4cm

Opublikowano

Oszalałeś to jest średnica otworu w nadwoziu, do tego dochodzi Ci jeszcze uszczelnienie i podstawa która na 100% nie ma 1 cm, ma ok 3-4 cm więc może zasłonić.

---------- Post dopisany at 15:06 ---------- Poprzedni post napisany at 14:59 ----------

Poszukaj jaki jest rozmiar główki DV do CB, tak na oko powinien mieć ok 3 cm spokojnie.

---------- Post dopisany at 15:16 ---------- Poprzedni post napisany at 15:06 ----------

Znalazłem że podstawa ma 42mm

---------- Post dopisany at 15:19 ---------- Poprzedni post napisany at 15:16 ----------

Uchwyt antenowy CB U 270 typ DV (3078525442) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany at 15:25 ---------- Poprzedni post napisany at 15:19 ----------

A teraz to co ja Ci radzę, skoro już coś takiego masz,kup sobie taki zestaw:

SIRIO T 27 55cm SKUTECZNA HELIKALNA ANTENA CB (3129787721) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

do tego radyjko President Teddy za jakieś 200-250zł całość ok 300-350zł, może nie wyjdzie taniej niż malowanie i szpachlowanie, ale zaufaj że zapomnisz co to jest mandat.

oj tam podalem tylko przyklad jak taka antena montowana na stale powinna wygladac a nie ze ma ja zakladac chodzi o to zeby ten otwor zaslepic i to raczej chyba jasne potrzeba wieksza srednice niz ta co ma antena w przykladowym linku ..no chyba ze ktos nie umie mierzyc

Opublikowano

ja nie raz robiłem takie sprawy bez spawalnia bo wiadomo za chwile będzie rdza i wszystko dźwignie pęcherze wyjdą i tyle. najlepiej by było odczyścić krawędzie i dopasować kawałek blachy na dziurę i zamiast spawać to cyną połączyć i potem delikatnie szpachli i wpyłke małą połączyć środkiem żeby całego błotnika nie lakierować i święto i od wewnątrz pociągnąć barankiem lub sylikonem i ma być

Opublikowano
ja nie raz robiłem takie sprawy bez spawalnia bo wiadomo za chwile będzie rdza i wszystko dźwignie pęcherze wyjdą i tyle. najlepiej by było odczyścić krawędzie i dopasować kawałek blachy na dziurę i zamiast spawać to cyną połączyć i potem delikatnie szpachli i wpyłke małą połączyć środkiem żeby całego błotnika nie lakierować i święto i od wewnątrz pociągnąć barankiem lub sylikonem i ma być

:eusathink: Osobiście wolałbym antenę umieścić. Próbowałem sam lakierować, nic dobrego z tego mi nie wyszło. Rezultat jest taki że i tak będę musiał oddać do malowania.

---------- Post dopisany at 01:14 ---------- Poprzedni post napisany at 01:11 ----------

oj tam podalem tylko przyklad jak taka antena montowana na stale powinna wygladac a nie ze ma ja zakladac chodzi o to zeby ten otwor zaslepic i to raczej chyba jasne potrzeba wieksza srednice niz ta co ma antena w przykladowym linku ..no chyba ze ktos nie umie mierzyc

Odezwałem się bo sprawdziłeś sobie w necie jaka jest średnica i jeb na forum, bez pojęcia co piszesz. Nie ma anten gdzie podstawa miałaby 1 cm średnicy. Jest to nie realne, przy pierwszym spotkaniu z tirem wyrwało by ją.

Opublikowano
kurcze koledzy chyba normalne jest że jak się mieszka na wsi i jest błoto to raczej nie będę chodził w lakierkach.....

Pożartować można zwłaszcza że jak się patrzy za okno to raczej się chce płakać.

A co do otworu ja spróbowałbym to zakleić żywicą epoksydową od wewnątrz, trochę przyszpachlować i zrobic zaprawkę. Żywica nie zniszczy lakieru dookoła jak spawanie a też będzie się trzymać.

Opublikowano

:eusathink: Osobiście wolałbym antenę umieścić. Próbowałem sam lakierować, nic dobrego z tego mi nie wyszło. Rezultat jest taki że i tak będę musiał oddać do malowania.

---------- Post dopisany at 01:14 ---------- Poprzedni post napisany at 01:11 ----------

Odezwałem się bo sprawdziłeś sobie w necie jaka jest średnica i jeb na forum, bez pojęcia co piszesz. Nie ma anten gdzie podstawa miałaby 1 cm średnicy. Jest to nie realne, przy pierwszym spotkaniu z tirem wyrwało by ją.

pisze tam jak byk srednica otworu a nie srednica podstawy ....zreszta nie wazne