Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd 575

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z błendem 575. robiłem logi dynamiczne i turbo bije do 2.6 bara na 3.2 tys obr. wymusiłem wagiem ruch sztangi chodzi poprawnie ma skok ok 2 cm czy możne to być wina N75? biorąc pod uwagę ruch sztangi i eliminując zapieczoną geometrie. Proszę o jakąś diagnoze!!! i pomoc. Z góry dzięki

Opublikowano

podmień n75 z n 18 i bedziesz wiedział ale 99 procent łopatki w turbo stoją dęba

Opublikowano
  • Autor

ale sztanga sie znacznie rusza pod wagiem. zawur podmienie jutro z N75 z brata 1z.

---------- Post dopisany at 11:04 ---------- Poprzedni post napisany at 10:59 ----------

Jesli jusz w gre wchodzi czyszczenie łopatek czy mozna sie w to bawić samemu? Czy jednak tszeba je sprawdzic i wywazyc maszynowo? Mówie tylko o rozbieraniu kierownicy>

---------- Post dopisany at 11:12 ---------- Poprzedni post napisany at 11:04 ----------

Jakieś sugestie?

Opublikowano

zawór od 1z nie bedzie pasował. co do czyszczenia turbiny to bez problemu możesz to zrobić samemu i nie trzeba nic wyważać bo wirnika się nie rusza, w dziale warsztat jest temat jak co krok po kroku robić

Opublikowano

jedyny problem, jaki mnie spotkał przy czyszczeniu turbo to jej rozdzielenie nie obeszło sie bez palnika w pracy i sam sie rozpołowiła

Opublikowano

powiedzcie mi jak vagiem wymusic ruch sztanga turbiny? Rozumiem ze jak sztanga chodzi plynnie to zawor N75 do wymiany?

Opublikowano

Grupa 11wBS wszystko jest w dziale diagnostyka ale w twoi roczniku nie zrobisz ecu nie obsługuje tej funkcji

---------- Post dopisany at 11:01 ---------- Poprzedni post napisany at 10:59 ----------

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/tdi-diagnostyka-aktualizacja-20-viii-2012-a-12031/

Opublikowano

temat dotyczy mojego drugiego samochodu A6 AFN 99r

Opublikowano
  • Autor

Wyciągnąłem turbo wczoraj i wyczyściłem było tak jak mówiliście kierownica jedna wielka porażka. W przyszłych dniach zakladam, przy okazji wymiana wszystkich werzyków, kat aut. A z odmę można wywalić do atmosfery czy będą jakieś problemy?

Opublikowano

u mnie też wyskakiwał owy błąd . Na moje szczęście mam taką nadzieje jak najszybciej wywaliłem kata ( całkowicie zapchany , spaliny nie miały jak się wydostać na zewnątrz ) na strumiennice , wszystkie nowe wężyki podciśnienia i jazda na bardzo wysokich obrotach przy długich dystansach np: 4 Bieg i ciągniecie auta na 4 tys obrotów i tak przez 30km . I musze przyznać od ponad miesiąca mam spokój i nie wyskakuję już błąd przeładowania . Choć nie będę ukrywać na początku dobrze kopcił ;D

Opublikowano
  • Autor
u mnie też wyskakiwał owy błąd . Na moje szczęście mam taką nadzieje jak najszybciej wywaliłem kata ( całkowicie zapchany , spaliny nie miały jak się wydostać na zewnątrz ) na strumiennice , wszystkie nowe wężyki podciśnienia i jazda na bardzo wysokich obrotach przy długich dystansach np: 4 Bieg i ciągniecie auta na 4 tys obrotów i tak przez 30km . I musze przyznać od ponad miesiąca mam spokój i nie wyskakuję już błąd przeładowania . Choć nie będę ukrywać na początku dobrze kopcił ;D

A po założeniu strumienicy robiłeś logi dynamiczne po i przed ostrą jazdą. I nie ruszałeś zmiennej geometrii?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a ja mam problem z przełądowaniem turbiny, natomiast mam owy blad 575 i wyciaglem cały układ wydechowy bo go wymieniałęm na nowy został tylko katalizator i jak był sam katalizator to turbina swiszczała az miło i szło a jak załozyłem cały wydech to odrazu muł .... i odcina spowrotem odciecie turbo , wymieniłem juz n75 na orginał , węzyki nowe i niemam pojecia co zrobić jeszcze.

Dajcie jakies rady .

Opublikowano

Na dobry początek logi dynamiczne grupy 011 później zapewne czyszczenie suszarki :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A po założeniu strumienicy robiłeś logi dynamiczne po i przed ostrą jazdą. I nie ruszałeś zmiennej geometrii?

Nie nie robiłem logów bo mi tak naprawde były nie potrzebnę bo auto odzyskało moc , ale dzisiaj je chętnie zrobię i podeślę na forum rezltaty .A geometrii nie ruszałęm, wgl nie dotykałem turba ;D

---------- Post dopisany at 21:39 ---------- Poprzedni post napisany at 18:26 ----------

Zrobiłem właśnie logi w swoim aucie i oto jest różnica :

STARE LOGI Z ZAPCHANYM KATEM :

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

A to dzisiejsze :

W sumie różnicy nie ma ale po wywaleniu kata błędu brak