Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy warto przełączać co jakiś czas na benzynę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od miesiąca cieszę się sekwencyjną instalacją gazową. Zrobilem właśnie pierwszy 1000 km i tak się zastanawiam czy nie wartoby powiedzmy co 1000 km na gazie robic powiedzmy 50 km (5%) na bezynce...Ma to sens czy przy sekwencji jest to moze całkowicie zbędny zabieg?? Z gory dzięki za wszystkie opinie...

Pozdro

Opublikowano

jazda na oryginalnym paliwie zawsze ma sens

Opublikowano

Sam fakt, że odpalasz i rozgrzewasz samochód na benzynie w zupełności wystarczy. Jak do tego czasami niespodziewanie gaz się skończy i trzeba podjechać parę kilometrów na benzynie to już wogóle jest dobrze.

Opublikowano

Po takim przebiegu na nowym gazie to nie musisz jeżdzić na paliwie dopiero jak by się coś działo to dla odnowienia mapy wtrysku paliwa wskazana jazda na Pb

Opublikowano

Ja mam instalację już jakieś 5 lat - i naprawdę nie mma żadnych problemów, co do przełączania się na benzynę to tak jak koledzy piszą co jakiś czas dojeżdzam do stacji, przy rozruchu i od czasu do czasu przegonie na PB. Silnik mi się nie zamula, nie straci mocy, nie przerywa jest wszystko ok :good:

Opublikowano

Jak najbardziej trzeba sobie smignąć co jakiś czas na benzynce z 10-20 kilosów aby utrzymać drożność wtryskiwaczy :good: