Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] MAM 7 Co o nich myslicie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowalem sie na 16'', bo autem bedzie jezdzic rowniez moja kobieta ktora dopiero odbierze prawojazdy :shocked: mysle ze sam rozmiar to dobry wybor, ale czy ten model http://moto.allegro.pl/item388992427_mam_audi_seat_mercedes_vw_7_5x16_5x112_polerka.html bedzie pasowal do mojego autka, ciemny granat avant :> czy moze polecacie cos innego :thumbdown:,

i ewentualnie prosil bym o opinie na temat opon do tych felg.

pozdrawiam easy :hi:

Opublikowano
:good: sam na nie choruję :>
Opublikowano

easyone w 16' nie bedzie efektu..

Opublikowano

racja jeśli już to najmniej 17"

Opublikowano
  • Autor

moze i zdecyduje sie na 17'' ale jakie opony wtedy dobrac zeby komfort jazdy nie ucierpial zbytnio, no i zeby zawiecha dawala rade :chytry:

Opublikowano

na 17" - 205/50/17 lub 215/50/17

Opublikowano

na 17" - 205/50/17 lub 215/50/17

Lepiej jednak zostać przy 225/45R17 - tamte mogą z lekka gorzej wyglądać :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a co sadzicie o oponach calorocznych daja one rade w Polsce czy do wszystkiego = do niczego, jezdzil ktos na takich ?

Opublikowano

tu masz 100% racje - jak coś jest do wszystkiego TO JEST do niczego... :gwizdanie:

Opublikowano

Dokładnie . Na 17 oponki 225/45 :good:

Opublikowano

bierz 17" kolego :) ja miałem B6 na takich + Dunlop SP9000 17/45/225 i było naprawdę fajnie :cool1: tylko zawiechę miałem lekko w dół (-20mm) :wink4:

Opublikowano

nie ma co sie zastanawiac tylko brac 17 a co do oponek to 225/45/R17 i polecam oponki dunlop Dunlop SP SPORT MAXX albo Dunlop SP SPORT 01 :)

Opublikowano

zgadzam sie na 16 bedzie lipnie wygladac, 17 juz beda dawac rade, choc najlepszy efekt bylby na 18, ale to juz chyba nie na nasze drogi, zabawa, no i oponki jak koledzy radza 225/45 chyba najlepszy wybor, bo jak widzialem na 50 to jakos tak dziwnie 17 wygladaja :mysli:

Opublikowano

a co sadzicie o oponach calorocznych daja one rade w Polsce czy do wszystkiego = do niczego, jezdzil ktos na takich ?

No co Ty w Polsce raczej już się nie stosuje takich opon :)

Kupuj 17 cali i się nie zastanawiaj będzie :kox: :kox: :good:

Opublikowano

Mam takie, i jeździ tym autem żona!!! Tyle, że B6. Co za zbieg okoliczności! :kox:

Granatowy avant - więc dokładnie wiem jak będzie wyglądał - w sumie widać tylko te felgi :polew:

Jak weźmiesz 17-tki to musisz zainwestować w szerokie kapcie bo te felgi (przy średnicy 17") mają szerokość aż 8" a nie jak większość 7-7,5".

Ja na to nie zwróciłem uwagi i założyłem 225-tki. Myślałem że będzie OK - ale nie jest - felga jest zbyt szeroka i BARDZO ŁATWO ulega drobnym uszkodzeniom bo nie chroni jest opona. A że jest polerowana i lakierowana to tym lepiej widać wszelkie "przytarcia" krawężnikowe.

A kobiecie nie przetłumaczysz żeby nie podjeżdzała równolegle do krawężnika bez zapasu odległości - tym bardziej jak to pierwsze jej auto.

PS Auta nie obniżałem i wygląda dobrze.

Pozdrawiam, RS

Opublikowano

Zazdroszcze Wam Waszych dróg, dla mnie 16 to juz poza komfortem :/

Opublikowano

No i oczywiscie 5X112 bo te z aukcji to 5x100. Domyslam sie jednak ze link do aukcji tylko by zobaczyc o ktora fele chodzi :evil: Sam zastanawiam sie nad tymi felami do mojego czarnego sedana w rozmiarze 18" :naughty:

Opublikowano

Model Nuvo bardzo ciekawy, ale dość popularny.

Dla Twojego modelu audi, przy feldze 8 x 17 ET35, zalecane rozmiary opon:

- 215/45R 17

- 225/45R 17 - osobiście proponuję

- 235/40R 17

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

Z autopsji: 235.

Na koleinach i tak ciągnie za kierownicę a przynajmniej zostanie cień nadziei że felga choć troszkę będzie schowana w oponie.

Mam 225 i wygląda dziwnie :disgust:

Opublikowano

Do A4 rozstaw otworów wynosi 5x112

pozdr.