mysiapysia Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 Witam Na forum nic nie znalazłem (może słabo szukam ), ale lusterko lewe działa mi jedynie na prawo i lewo. Góra i dół milczą. Prawe lustro działa OK. Próbowałem lewe rozkręcić od dołu (dwie śruby, ale umarł w butach nie ruszy), próbowałem lekko podważyć szkło i też nic. Nie wiem jak bezpiecznie wyjąć lustro i sprawdzić silnik i kable. Może ktoś już grzebał w tej materii??? Pozdrawiam Darek
jocker01 Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 czesc, pewnie padl Ci silniczek, mialem to samo. na szrocie znalazlem ten stelarz i teraz dziala, aha masz identyczne w vw, ford zafira, skoda oczywiscie i napewno seat jeszcze gdzies bylo ale juz nie pamietam. Pozdrawiam Jocker01
alek Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Cześć ostatnio naprawiałem lewe lusterko- nie składało się. Nie jest to trudne, ale zabiera trochę czasu- zwłaszcza wyjęcie lustra. Na początek należy przechylić lustro max w dół- u ciebie nie działa elektryka, ale możesz zrobić to ręcznie- tak aby w szparę pomiędzy obudową a lustrem można było wsadzić palce. Odkręć dolną część obudowy i świecąć do środka latarką zlokalizuj małe plastykowe zatrzaski na okrągłym uchwycie lustra. Delikatnie podważając je (tak aby nie wyłamać) ściągnij lustro. Jednocześnie podważaj lustro palcami od przodu. Jak ściągniesz lustro możesz zdemontować całą plastykową obudowę lustra. I już masz dostęp do wszystkich silniczków. Pozdr Coś więcej na ten temat znalazłem na forum. PZDR
mysiapysia Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Opublikowano 8 Lipca 2008 Dzięki chłopaki! Więc zrobię tak (sprawdźcie czy dobrze kumam) . pochylam lustro tak aby zrobić szparę ( od dołu czy góry lustra?? ) i namierzyć zaczepy, potem je odginam i lustro (szkliwo mam na wierzchu). Potem walka z tymi dwiema śrubami od dołu (których też nie mogę ruszyć) i będę mieć cały mechanizm na wierzchu.Sprawdzę co mi nie bangla i OKI. OK Dzięks
jocker01 Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 dobrze, szpara ma byc od gory, nie sadze aby udalo Ci sie zlokalizowac zaczepy, poprostu muszisz pociagnac, delikatnie i z wyczuciem od gory na dol, ja za pierwszym razem polamalem zaczepy Pozdrawiam i powodzenia. Jocker01
alek Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 Pochylasz lustro tak aby szpara była od góry. Odkręcasz dwie śruby od dołu lusterka i ściągasz czarny plastik. Dzięki temu możesz zaświecić latarką do wnętrza i zlokalizować małe zaczepy na obwodzie okrągłej podpory lustra. Nie ściągasz samego lustra, lecz z plastykowym elementem z tyłu lustra- ono jest do niego przyczepione- taki "stelarz" dla lustra, który montuje się w obudowie lusterka. Samo lustro ma od tyłu podklejoną matę podgrzewającą- uwaga aby nie uszkodzić. Jak już rozbierzesz to przeczyść sobie przy okazji styki tej maty- w sam raz przed zimą. Pzdr[br]Dopisany: 09 Lipiec 2008, 08:41 _________________________________________________mam zapisaną stronkę z audizine z dokładnym opisem w jez angielskim ale nie wiem jak ci to przesłać.[br]Dopisany: 09 Lipiec 2008, 08:53 _________________________________________________oto ona: http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=44667
mysiapysia Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Opublikowano 9 Lipca 2008 thanx all jutro biorę się do grzebki. W mojej poprzedniej (nieodżałowanej bejcuni e-34 ) wkłady były na wcisk i podważając palcem lub śrubowkrętem można było je w 1,5 sek wyciągnąć. Pewnie tyle zajłęo kiedyś szabrownikowi pozbycie mojej niuńki wkładów . Wtedy też zobaczyłem że miałem podgrzewane lustra
Kennykk Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 I jak MYSIAPYSIA zrobiłeś? podziel sie informacjami ponieważ mam identyczny problem
Rekomendowane odpowiedzi