Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dokuczliwe wibracje podczas jazdy!!!!!??-- Problem rozwiązany--

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nie ustający problem z wibracjami auta podczas jazdy.Pierwszym objawem jest drgająca kierownica przy prędkości 100km\h dodam że jadąc 90 lub 110km/h drżenie zanika,gdy przyśpieszam przy około 120km/h i więcej auto wpada w wibracje,rezonans drgań które zanikają i po chwili powracają.Ostatnio sprawdzałem na wciśniętym sprzęgle podczas jazdy i również one się pojawiają ale z mniejszą częstotliwością także wydaje mi się że dwumas można wykluczyć.Dodam że bardziej wyczuwalne drgania są po zmianie kół na większy rozmiar aktualnie 17 felgi od B8+pierścień centrujący.Poduszki silnika i skrzyni+odbijak wymieniłem na oryginał bez zmian,były sprawdzane półosie a o kołach już nie wspomnie wyważałem kilka razy zawieszenie sprawdzałem :facepalm: I mam do was pytanie czy piasta,łożysko może hamulce....itp mogą powodować takie drgania???Proszę was o opinie sugestie..Pozdro

Opublikowano

Łożysko raczej było by słychać.a tarcze musiały by być krzywe.:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

a co mogło spowodować jeżeli wymieniłem tarcze miałem trase bez deszczu 1100 km i się pokrzywiły prowadnice przeczyszczone płyn wymieniony

---------- Post dopisany at 21:16 ---------- Poprzedni post napisany at 21:06 ----------

a co mogło spowodować jeżeli wymieniłem tarcze miałem trase bez deszczu 1100 km i się pokrzywiły prowadnice przeczyszczone płyn wymieniony

a czy łożysko jeżeli ma wyczuwalne luzy może powodować jakieś wibracje podczas jazdy???
Opublikowano

Jak ma wyczuwalny luz to jak najbardziej może wpadać w wibracje przy pewnych prędkościach.

Opublikowano
  • Autor
Jak ma wyczuwalny luz to jak najbardziej może wpadać w wibracje przy pewnych prędkościach.

jeszcze nie wiem w sobotę chcę się za to zabrać a czy ktoś miał taki przypadek że przez łożysko piasty były wibracje nadwozia???

Opublikowano

Mi moze nie drzala cala karoseria ale przy wybitym lozysku z przodu pow 100 czułem wibracje na kierownicy. I nie miało to zwiazku z oponami bo specjalnie sprawdzałem na innym komplecie.

Opublikowano

Sprawdź zawichę pod kątem luzów i zbieżność.

Opublikowano
  • Autor
Sprawdź zawichę pod kątem luzów i zbieżność.
zawieszenie sprawdzałem nie ma żadnych luzów ale zbieżności nie sprawdzałem ponieważ auto prowadzi się prosto i nie zauważyłem zużycia opon
Opublikowano

Sprawdź jeszcze dokładnie przeguby wewnętrzne (wyjmij umyj i dokładnie obejrzyj) często kulki maja juz wżery i to one powoduja wibracje

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

chciałem jeszcze poruszyć swój temat i zapytać właścicieli B7 czy mieli podobne problemy z wibracjami???

---------- Post dopisany 19-11-2013 at 17:17 ---------- Poprzedni post napisany 08-04-2013 at 19:22 ----------

Witam

Po rocznej walce z wibracjami w moim aucie znalazłem usterkę a mianowicie powodem wibracji i wpadania w rezonans w trakcie jazdy w moim przypadku były Przeguby Zewnętrzne,po umyciu i sprawdzeniu okazało się że mają delikatny luz,dodam że nie stukały na skręconych kołach. Myślę że pomogę co nie którym którzy zmagają się z wibracjami w B7 Pozdro