Gość Tefcio Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Witam. Dziś od tak zaczęło mi przepalać czujnik. Jade patrzę - gaz wyłączony. Werdykt - przepalony bezpiecznik 15, który od początku siedział i nie sprawiał problemu. Wrzuciłem na nowo 15stkę i zadowolony z szybkiej naprawy osłupiałem gdy znów mi przepaliło. Wrzuciłem 30stkę i też przepaliło. Samochód odpala na benzynie i w momencie przeskoku na gaz przepala czujnik. Jakieś pomysły .. gaz stag 4 eco na silniku 1.8t
darko Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 zerknij ilo żyłowy jest przewód idący do czujnika poziomu gazy-szkiełko rezerwy w butli,jeżeli są trzy żyły wypnij wtyczkę ze szkiełko i spróbuj odpalić i przełączyć na gaz.
Kejsi Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Czujnik i 15A jak to są 3 żyłki sygnałowe które się prędzej spalą jak bezpiecznik. Chyba coś ci się pomyliło, możesz mieć elektro zawory poprzepalane i na nich zwarcie robić.
darko Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 jeżeli ma trzy żyły to jeden jest prądowy i może niechcąco robić zwarcie-wiem z własnego doświadczenia
Kejsi Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Też tak może być ale to są cieniutkie przewody które nie są stanie przetrzymać bezpiecznika 15A. Najlepiej to sprawdź rezystancję elektrozaworów. AC S.A. - Programy i instrukcje obsługi Jest jeden bezpiecznik dla całego układu, który doprowadza napięcie do komputera.
darko Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 też myślałem,że taki cieniutki przewód nie wytrzyma 15A aż nie zobaczyłem na własne oczy,wszystko jest możliwe ---------- Post dopisany at 21:17 ---------- Poprzedni post napisany at 21:13 ---------- Też tak może być ale to są cieniutkie przewody które nie są stanie przetrzymać bezpiecznika 15A. Najlepiej to sprawdź rezystancję elektrozaworów. AC S.A. - Programy i instrukcje obsługi Jest jeden bezpiecznik dla całego układu, który doprowadza napięcie do komputera. jeden bezpiecznik doprowadzający napięcie do sterownika ale od niego idą też przewody napięciowe
Gość Tefcio Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Panowie dziękuje ! znalazłem problem - z jednego z przewodów zeszła izolacja i robił mi zwarcie pod pojemniczkiem wyrównawczym płynu chłodzącego. Jutro demontuje i naprawiam. Dziękuje za odpowiedzi. Dam znać czy problem został permanentnie zażegnany
Rekomendowane odpowiedzi