Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś doszło do kolizji w wyniku której sprawca uszkodził mój prawy błotnik. Spisaliśmy oświadczenie. Mam w związku z tym dwa pytania:

1. Sprawca był ubezpieczony w mdirect, jak wygląda sprawa z egzekwowaniem odszkodowania u tego ubezpieczyciela?

2. Jak już wspomniałem uszkodzony został prawy przedni błotnik. Ile może kosztować naprawa?

Dziękuje za odpowiedzi

Opublikowano

2. Koszt naprawy błotnika od 0zł do xxx (w miejsce xxx wpisz kwotę nowego błotnika) :grin::facepalm:

Wrzuć zdjęcie albo chociaz opisz jak został uszkodzony błotnik. Nikt z nas wróżką nie jest i nie wie czy uszkodzenie polega na mniejszej lub wiekszej rysie czy może cały błotnik nadaję się do wymiany.

Opublikowano

zdjęcia w tej chwili nie mam. Może w pierwszym poście źle się wyraziłem. Chodziło mi o to na ile mogę liczyć z ubezpieczalni. Wgięcie o średnicy dna butelki 200ml od wódki:) Postaram się jutro wrzucić fotkę.

Opublikowano

o ubezpieczyciela jak najmniej do tego amortyzacja jako auto 6 letnie i wyjdzie mala suma

Opublikowano

w PZU tak robią , miałem to na własnym przykładzie

Opublikowano

Czyli miałeś podstawę do odwołania. U mnie ta sama sytuacja jest z Wartą i nie uznają odwołania więc sprawę kieruję do Rzecznika Ubezpieczonych.

Opublikowano

Może napiszę tak dla potomności.

Dwa dni robocze po szkodzie był rzeczoznawca. Popsrykał zdjęcia i pojechał. Po tygodniu dostałem od firmy ubezpieczeniowej plik z wyceną szkody na 500 zł, ale jeszcze nie mogą wypłacić bo muszą ustalić wszystkie okoliczności (kontakt ze sprawcą, co podejrzewam trochę potrwa). Pytanie na szybko. Kwota wydaje mi się trochę niska, miał ktoś może podobne uszkodzenia i podobne odszkodowanie?

Pozdrawiam

Opublikowano

500zł trochu mało

Opublikowano

malo ? mysle ze kazdy lakiernik ci to naprawi i polakieruje w tej kasie, jak uwazasz ze malo oddaj na aso tam kwota bedzie pewnie kolo 1 tys, zakladajac ze blotnik jest do naprawy a nie wymiany

Opublikowano

powinni policzyć lakierowanie 2 elementów + felga. Lakierowanie elementu to chyba 400zł

Opublikowano
powinni policzyć lakierowanie 2 elementów + felga. Lakierowanie elementu to chyba 400zł

dlaczego 2 elementów ? błotnik przedni sasiaduje z 3 elementami, tylny z 2 lub 3, wiec nie rozumie malowania 2 elementów. Lakierowanie 400zł to "chyba" drogo macie w krk, u mnie obok katowic po znajomości 200-250zł, normalnie 300zł

Opublikowano

Witam,

wczoraj ubezpieczyciel zakończył sprawę wpłacając pieniądze na konto. Trwało to ok. 6 tygodni, powodem przedłużenia był brak kontaktu ze sprawcą. Wiem, że 500 zł to trochę mało, ale z drugiej strony na naprawę wystarczy więc nie mam co płakać. Co do samego ubezpieczyciela, mimo przedłużającego się czasu zakończenia sprawy, mam pozytywną opinię. Za każdym razem byłem informowany o postępach listownie jak i drogą mailową.

Pozdrawiam