Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kierownicy multifunkcyjnej Audi A4 B8 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcac załozyc kierownice 3-ramienna trzeba tez zmienic poduszke * AIR BAG :hi:

https://drive.google.com/file/d/0B4BSeuT6YqTGUWlRb1hFUDdjTXc/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0B4BSeuT6YqTGZmVQcUpRWkFjTlU/view?usp=sharing

Czyli najlepiej kupić razem z poduchą. Może jakieś namiary na pasującą kierę ?

Opublikowano
  • Autor

Chcac załozyc kierownice 3-ramienna trzeba tez zmienic poduszke * AIR BAG :hi:

Czyli najlepiej kupić razem z poduchą.

Tylko taka opcja wchodzi w gre :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzebuje schemat kostki multi 8K0971589A. Czym jest damy kabel i pin i jak maja isc. Jezeli gdzies bylo to przepraszam ale nie moge znalezc

Opublikowano

Witam! Jak zdemontowac poduche z kierownicy b8 polift??

Opublikowano

przekrecasz kierownice po 90 stopni w lewo i od strony zegarow bedziesz mial dostep do takiego sprezynujacego haczyka, podwazasz go, to samo robisz z drugiej strony i delikatnie ciagniesz poduszke - wysunie sie.

Opublikowano

No wlasnie probowalem cos takiego ale nie chce poducha wyskoczyc :/

Opublikowano
  • Autor

musisz mocno poduszke ciągnąc do siebie z jednej strony pózniej analogicznie

Opublikowano

moze troche zle opisalem, podwazasz haczyk z jednej strony i z tej strony ciagniesz poduszke od przodu do siebie. Inaczej haczyk bedzie wracal na swoje miejsce i nie wyciagniesz.Pozniej jak napisal WRC, druga strona

Opublikowano

Bede probowal dzieki chlopaki !

przekrecasz kierownice po 90 stopni w lewo i od strony zegarow bedziesz mial dostep do takiego sprezynujacego haczyka, podwazasz go, to samo robisz z drugiej strony i delikatnie ciagniesz poduszke - wysunie sie.

musisz mocno poduszke ciągnąc do siebie z jednej strony pózniej analogicznie

Udalo sie, po prostu trzeba bylo mocniej pociagnac poduszke w momencie zsuwania haczyka a na poczatku robilem to lzej z obawy o to zeby nic nie pospuc! Dzieki jeszcze raz i pozdro!!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, mam mały problem ponieważ kupiłem okablowanie do poduszki które było wymienione w poście natomiast nie pasują wtyczki do poduszki, są kwadratowe a ja u siebie mam okrągłe, ponadto ja mam 4 uziemienia a w okablowaniu z postu są 2. Powiedzcie mi jaki model kabla mam zamówić? (przesyłąm zdjęcia jaki ja miałem, wersja bez multifunkcji). Dodam tylko jeszcze, że posiadam wersję po lifcie.

image3.JPG

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, ksanto napisał:

Cześć, mam mały problem ponieważ kupiłem okablowanie do poduszki które było wymienione w poście

ktory post ?

tu jest temat o modelu 2008-2012  :hi:

Opublikowano
32 minuty temu, wrclaguna napisał:

ktory post ?

tu jest temat o modelu 2008-2012  :hi:

Nie mogłem znaleźć innego posta :( Chodzi mi o tą wiązkę z pierwszej strony. Jaką w takim razie powinienem teraz kupić?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, ksanto napisał:

Chodzi mi o tą wiązkę z pierwszej strony. Jaką w takim razie powinienem teraz kupić?

Do POLIFTA 2012-2015   8U0971589J

http://allegro.pl/audi-kabelek-wiazka-multifunkcji-airbag-8u0971589j-i6543009457.html

Opublikowano

Witam, mam taką kierownicę: 8k0419091A YA (kierownica zwykła szara czteroramienna bez multif) , i poduszka tam jest 8k0880201 DH, czy jak bym chciał zmienić na taką też czteroramienną :  8K0419091BG, to podejdzie poduszka? czy czekałaby mnie tez wymiana poduszki? Pozdrawiam

Edytowane przez draco33

Opublikowano
3 godziny temu, wrclaguna napisał:

Kiera i poduszka pasuje :hi:

dodatkowo trzeba zmienic okablowanie do MF

Wielkie dzięki za pomoc ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przeczytałem cały ten wątek i nadal nie jestem pewien jednej rzeczy bo znalazłem dwie odmienne wypowiedzi.

Mam przedlifta (MMI 2G plus kolorowy FIS) i kierę czteroramienną z MF i tempomatem. Wiem, że trójramienna s line z przedlifta pasuje P&P kodować też nie trzeba tylko wykasować po montażu błąd poduszki - oczywiście konieczny komplet kiera plus poduszka.

A co jeśli chciałbym założyć od polifta ściętą (albo jakąkolwiek od polifta A4 B8)- kiera plus poducha oczywiście do wymiany, ale :

1. Czy muszę kupować też taśmę/ okablowanie czy nie, bo jedni piszą, że nie trzeba a inni, że trzeba?

2. Rozumiem, że przycisk Navi nie będzie działać ale rolki i wyciszanie (czyli pozostałe przyciski) tak?

Druga opcja to kiera S3/TT/R8  (ta najmniejsza oryginalna) z identyczną konfiguracją przycisków jak w mojej kierownicy (tzn. po lewej mode i rolka po prawej wybieranie głosowe i rolka), pytania:

3. Jak już znajdę taką kierownicę (ciężko znaleźć z poduszką) to od jakiego jeszcze modelu pasuje poducha?

4. Jakie nr poduch podejdą- czy może być np okrągła od A4 b8 polifta lub od a3/s3 8V?

5. Jak już mam kierę i poduchę to wszystko pasuje P&P plus kasowanie tylko błędu poduchy po montażu?

Proszę o uświadomienie i ewentualnie sprostowanie od przerabiających temat bo wiosna idzie i coś by się porezało :decayed:.

Sory za ewentualne dublowanie pytań ale chciałem się na 100% upewnić zanim kupię.

Z góry dzięki.

Edytowane przez Hadzi78