Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elektrycznej klapy bagażnika w Audi A4 B8 Avant 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Modułu z Kufateka nie trzeba kodować. Z resztą niby jak, jak Audi nie przewiduje takiego ficzera.

Opublikowano
Jest ktoś może z okolic limanowej, nowego sącza kto już klapę założył? Zakładałem ostatnio z kolegą, wszystko podłączone, zakodowane i nie możemy dojść co jest nie tak... Może ma ktoś chwilę rzucić okiem albo żeby porównać tylko okablowanie. Moduł z Kufateca na otwieranie i zamykanie z pilota też zamontowany i nie działa... Trzeba go jakoś zakodować czy tylko działa po podłączeniu??

Pisz do tego kolegi może pomoże:

http://a4-klub.pl/members/darecy-72725/

Opublikowano
  • Autor
Jest ktoś może z okolic limanowej, nowego sącza kto już klapę założył? Zakładałem ostatnio z kolegą, wszystko podłączone, zakodowane i nie możemy dojść co jest nie tak... Może ma ktoś chwilę rzucić okiem albo żeby porównać tylko okablowanie. Moduł z Kufateca na otwieranie i zamykanie z pilota też zamontowany i nie działa... Trzeba go jakoś zakodować czy tylko działa po podłączeniu??

Jaki jest bład ? od tego bym zaczał

Opublikowano

Kurcze wiem Darecy super Gościu zna się na rzeczy ale teraz trochę zajęty, i tak mu zawróciłem głowę przez telefon ostatnio :) muszę to sam rozgryźć... robiłem wszystko wg instrukcji kufateca:

http://http://www.sendspace.pl/file/69cc8e551527b84eec7bd8a/elektr-heckklappe-audi-a4-8k-avant-q5-8r-deutsch

Mam model marzec albo kwiecień 2009, może źle jest w instrukcji napisane bo wiem że modele po maju 2009 mają inne podpięcie..

Opublikowano
Kurcze wiem Darecy super Gościu zna się na rzeczy ale teraz trochę zajęty, i tak mu zawróciłem głowę przez telefon ostatnio :) muszę to sam rozgryźć... robiłem wszystko wg instrukcji kufateca:

http://http://www.sendspace.pl/file/69cc8e551527b84eec7bd8a/elektr-heckklappe-audi-a4-8k-avant-q5-8r-deutsch

Mam model marzec albo kwiecień 2009, może źle jest w instrukcji napisane bo wiem że modele po maju 2009 mają inne podpięcie..

To co Tobie nie działa, moduł z Kufateka czy klapa w ogóle?

Opublikowano

cała klapa, mam okablowanie i moduł z kufateca ale ani przez moduł ani przez przycisk na klapie zamykanie nie działa..

Opublikowano

A otwieranie działa? Powiedz jeszcze jaki masz numer komfortu.

Opublikowano

nie wiem czy się otwiera bo montowałem na otwartej klapie i cały czas jest w górze.. nie chce się zamknąć.. komfort 8k0 907 064 AD

getaway:8t0 907 468 q

Opublikowano
nie wiem czy się otwiera bo montowałem na otwartej klapie i cały czas jest w górze.. nie chce się zamknąć.. komfort 8k0 907 064 AD

getaway:8t0 907 468 q

Wymieniałeś ten komfort czy taki był? Bo z tego co jest napisane w pierwszym poście, może nie obslugiwać klapy.

Opublikowano

Jak sie uporam z moją pracą to zobaczę co tam masz nawalone...

A czy ściągnęłeś ochronę komponentu?

Opublikowano

nie taki był... kolega proximpuh napisał że ok, mam full opcje samochód oprócz elekrtycznej klapy właśnie i pneumatyki reszte radary asystenty świateł keyless itp jest..

---------- Post dopisany at 23:01 ---------- Poprzedni post napisany at 22:59 ----------

Darecy auto leci w trasę w czwartek już muszę mieć zrobione, wstępnie jak nie dam rady sam jestem umówiony w Navipolu na czwartek na zakopiance w krakowie... nie ściągałem ochrony komponentu bo nie wymieniałem komfortu

Wolałbym do ciebie oczywiście podjechać ale rozumiem że czasu nie masz :) każdy ma swoje zajęcia :)

Opublikowano

Jeśli dało się zakodować i kolega proximpuh (kto to jest proximpuh?:decayed:) powiedział, że komfort ok, to zostaje sprawdzić kabelkologie. A przede wszystkim, jak pisał wrc, sprawdź błedy.

Opublikowano

A po kodowaniu klapy jakie masz błędy?

Opublikowano

błąd był jeden nie wiem czy dalej widnieje: 00317: rear lid control module

Opublikowano

Jak widnieje nadal to może być uwalony sterownik. Fajnie jakbyś miał od kogo pożyczyć na podmianke.

Opublikowano

Masz problem z połączeniem modułu klapy z komfortem,

Pin 3 i 7 wychodzący z klapy (warkocz) nie łączy się u Ciebie tam gdzie powinien - Can bus komfort high i low

Communication to and from (J605) faulty

Wiring and / or connections faulty (J605)

Check measuring blocks

Check wiring and connections to and from (J605)

Opublikowano

tak zakodowane

---------- Post dopisany at 08:37 ---------- Poprzedni post napisany at 06:52 ----------

hmm raczej dobrze podłączyłem warkocz z klapy do warkoczu w module komfortu. Tylko mam pytanie wlutowałem się do tego warkocza tak 10 cm przed kostką w komforcie, troszkę go rozwinąłem maks 3 cm i się wlutowałem czy to może w czymś przeszkadzaC?

Opublikowano
tak zakodowane

---------- Post dopisany at 08:37 ---------- Poprzedni post napisany at 06:52 ----------

hmm raczej dobrze podłączyłem warkocz z klapy do warkoczu w module komfortu. Tylko mam pytanie wlutowałem się do tego warkocza tak 10 cm przed kostką w komforcie, troszkę go rozwinąłem maks 3 cm i się wlutowałem czy to może w czymś przeszkadzaC?

Raczej nie powinno, może nie w te cany wpiąłeś sie ?(ważny jest kolor cienkiego paska na kabelku) dlatego pytałem czy w VCDSie masz (i możesz w niego wejść) sterownik 6D

---------- Post dopisany at 10:36 ---------- Poprzedni post napisany at 10:16 ----------

Jeśli dało się zakodować i kolega proximpuh (kto to jest proximpuh?:decayed:) powiedział, że komfort ok, to zostaje sprawdzić kabelkologie. A przede wszystkim, jak pisał wrc, sprawdź błedy.

"proximpuh" ?:JC_fan:......to taki stary i łysy gościu:polew:. Myślę, ze komfort powinien być dobry, sprawdzałem na fokach, gniazdo 32 pinowe (niebieskie) ma wszystkie piny:wink: