dominis23 Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Panowie pytanie. Elektryczna klapa dziala prawidlowo zamyka sie i otwiera. Przycisk w drzwiach kierowcy dzialal, przycisk w klapie dziala. Dziala otwieranie klapy z pilota a nie dziala zamykanie z pilota. Komfort oczywiscie wymieniony na taki co obsluguje klape.
pakito25 Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 Czy ktoś się orientuje czy komfort Z 2012 roku podejdzie do auta 2009
pakito25 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Nikt się nie orientuje czy sterownik komfortu HH podejdzie do auta 2009. Zaryzykuję i zobaczę i dam znać
wrclaguna Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 Moze i podejdzie ale tam sa jeszcze adaptacje zwiazane z tylnymi lampami Przedlift vs Polift to inne wyjscia z BCM2 i kabelkologia
pakito25 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Z kabelkami to nie problem wyjścia sobie zakoduje jak chce nie ma problemu. Tylko czy będzie działać w przedlifcie A sterownik 8K0 907 064 HH obsłuży klapę i keylles go Dla potomnych ,dziś założyłem komfort 8K0 907 064 HH po lift 2013 do mojego 0000 2009 I wszystko działa 0 błędu. Klucze dopisane. Nic tylko zakładać klapę i keylles go Edytowane 21 Stycznia 2020 przez pakito25
l3l0 Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Witam. Odświeże troszkę temat . Mam możliwośc zakupu całego kompletu tylnej klapy z wiązka prawdopodobnie polift ( sprzedający nie określił rocznika ) z modułem komfortu 8K0 907 064 FH natomiast u mnie w przedlift jest 8K0 907 064 N. Oprócz CP i kodowania kluczyków czy są zmiany kabli na modułach bedą działać aktualne rzeczy w samochodzie : Bi-xenon skrętny - raczej nie steruje... Składane lusterka , domykanie szyb z kluczyka itd Ambient Wersja na MMI2G High i ....? Nie wiem co jeszcze steruje moduł komfortu natomiast szukałem i nie potrafie znaleść opisów poszczególnych modułów czy szukać innego modułu Pozdrawiam Edytowane 29 Marca 2020 przez l3l0
DieselElwer Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Witam Zabieram się za montaż elektrycznej klapy w Audi A4 B8 i mam kilka wątpliwości oczywiście temat został przeze mnie kilka razy przeczytany. Więc zacznijmy od początku wiem że moduł komfortu się zgadza bo ma oznaczenie 8K0 907 064 CQ. Instalacja również jest pociągnięta cała także do przycisku w klapie i w drzwiach. Teraz moje pytanie czy te siłowniki będą odpowiednie: AUDI A4 B8 LIFT ELEKTRYCZNA KLAPA KOMPLET WIĄZKA 8193908098 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 750 zł - AUDI A4 B8 LIFT ELEKTRYCZNA KLAPA KOMPLET WIĄZKA (8193908098). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących! I czy jeżeli posiadam opcję w komputerze zamek bagażnika czy muszę coś kodować. Opcja widoczna na zdjęciu.
l3l0 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Może ktoś wrzucić pinologie przycisku w drzwiach co i gdzie ... Nie widzę schematy. Z góry dzięki
l2k2 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Godzinę temu, l3l0 napisał: Może ktoś wrzucić pinologie przycisku w drzwiach co i gdzie ... Nie widzę schematy. Z góry dzięki
jurek33 Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 Cześć. Właśnie biorę się do montażu klapy elektrycznej. Czy ktoś może mi powiedzieć , czy jeżeli zamontuję najpierw siłowniki elektryczne ale ich elektrycznie nie podłączę to będę mógł bez żadnych konsekwencji otwierać klapę. Czy może przy otwieraniu mechanicznym klapy z zamontowanymi siłownikami elektrycznymi coś może ulec uszkodzeniu. Boję się ,że uszkodzę siłowniki elektryczne , lub w związku z tym ,że będą one stawiać opór uszkodzeniu ulegną elementy zawiasów. Z góry dzięki za radę
bin85 Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 Ja tak zrobiłem, teoretycznie jak kilka razy otworzysz tak klapę to nic się nie powinno stać, jednak siłowniki stawiają dość duży opór, więc najlepiej jak najszybciej to podłączyć
Kamilaudi1 Opublikowano 26 Lipca 2020 Opublikowano 26 Lipca 2020 Witam orientujecie sie koledzy może czy komfort z końcówką EH do lifta obsłuży el. Klapę ?
mazio Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Panowie to jak to jest z tym zamykaniem klapy z pilota? Da się bez dokupywania modułu? Ps. Posiadam 4 b8 2008r - oryginalną klapę elektryczną wszystko mi działa prócz zamykania klapy z pilota....może jakiś schemat z oznaczeniem pinologii?
wrclaguna Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Opublikowano 31 Lipca 2020 5 godzin temu, mazio napisał: Panowie to jak to jest z tym zamykaniem klapy z pilota? Da się bez dokupywania modułu? Ps. Posiadam 4 b8 2008r - oryginalną klapę elektryczną wszystko mi działa prócz zamykania klapy z pilota....może jakiś schemat z oznaczeniem pinologii? Orginalnie nigdy nie było funkcji zamykania z pilota .
mazio Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Wiem że nie było. Ale gdzieś mi się obiło o uszy że da się zrobić zamykanie z pilota bez dodatkowego modułu. Trzeba gdzieś pokombinować z przeciagnieciem przewodu od drzwi(odryglującego klapę ) i pociagnąc co do klapy. I chodzi mi tutaj czy to prawda A jak tak to czy możesz dać to na tacy?
Cheeroki Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Mam moduł z niebieską wtyczką, końcówka JF. Obsłuży dociąganie klapy? Auto ma Keyless, High Beam Asist, Side Asist, B&O - RM 2015
wrclaguna Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Powinien obslugiwac ale sprawdz na sucho czy ci przyjmuje kodowanie klapy
Rekomendowane odpowiedzi