Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy ktoś zna te tarcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Panowie, czy ktoś może to montował? Ogólnie ta firma, już nie chodzi o przód czy tył... Dzięki z góry za info

Tarcze SPORTOWE ATM 0222 GT Tuning - AUDI A4 B5 B6 (3104232059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Dobra firma ale ns Twoim miejscu to bralbym juz 320/288mm

---------- Post dopisany at 13:20 ---------- Poprzedni post napisany at 12:46 ----------

Aaaaa..... jedna wazna sprawa.

Do Ciebie tarcza powinna być 312mm a tam jest 288mm.

---------- Post dopisany at 13:21 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ----------

Opublikowano
  • Autor
Dobra firma ale ns Twoim miejscu to bralbym juz 320/288mm

---------- Post dopisany at 13:20 ---------- Poprzedni post napisany at 12:46 ----------

---------- Post dopisany at 13:21 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ----------

Dzieki - tak sobie myslalem zeby powoli podmieniac :eusathink: i najpierw dac tyl 288 zamiast 245, potem ewentualnie przod - jak bede juz musial tarcze zmienic - z 312 na 320...

Opublikowano

Daj sobie spokój z mikodą badziewie straszne.

Opublikowano
  • Autor

I co dalej? :whistling: Poleć coś? ATE? jest np coś takiego...

ATE TARCZE PRZÓD 320 mm AUDI A4 (3096532476) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

...tylko ze cena całkiem inna

Opublikowano

Miałeś to w jakimś aucie że tak odradzasz? Bo ja mam właśnie takie 312mm (tył 288mm) i już z 20tyś na nich zrobiłem i nic się nie dzieje. Znacznie lepsze hamowanie zwłaszcza w deszcz i wbrew dziwnym opiniom klocki nie scierają się jakoś szybciej.

Raz podwoziłem znajomka i ja hamowałem na obwodnicy (dla mnie normalnie) a ten mi mówi że "u mnie w b5 po jednym takim hamowaniu było by po tarczach" :decayed:

Opublikowano

Polowe tych wszystkich tarcz to robi wloski bradi lub inter brakes robią dla Ate TRW fiata itp.

Ostatnio mam girlinga w dobrej cenie i takie zakładam to samo co trw i dużo tańsze od ate.

Opublikowano

Nigdy nie mialem problemow z Mikoda.

O Ate nawet nie chce gadac :facepalm:

Opublikowano
Nigdy nie mialem problemow z Mikoda.

O Ate nawet nie chce gadac :facepalm:

Dokładnie :thumbdown: po miesiącu złom.

Opublikowano
  • Autor
:kwasny: i znow ile wypowiedzi tyle opinii... ale dzieki grzes i devas - pogadam jeszcze z chłopakami na spocie u nas, zobaczę co ktos doradzi... A w ogolę ktoś się trafi kto przejeździł możne Mikody taki "lifetime" dla nich - tzn - o trwałości tarczy - jakby sie z nimi nie obchodzi możne świadczyć to ze nie będą na wymianę po 30k, bo to chyba nie o to chodzi - albo ja żyję w idealnym świecie, kiedy 10-15 lat temu tarcze starczały na 100k... :whistling:
Opublikowano

Mikoda zjebista firma tylko tarcze szybka sie koncza xD oczywiscie przy mojej jezdzie mialem je w b5 chcesz miec dobre heble pakuj z s4 ;D wystarcza ja caly komplet wyrwalem za 500zl zaciski tacze i klocki

Opublikowano

szukaj Ferodo, mi doradzał devastation i jak narazie bez zarzutów:)

Opublikowano

panowie a jak ja mam tarcze 245 to to nic sie nie stanie jak zaloze 288 na tyl ? nie musze zmieniac przy tym zaciskow i jarzm ? tylko wystarcza tarcze i klocki ?

Opublikowano
panowie a jak ja mam tarcze 245 to to nic sie nie stanie jak zaloze 288 na tyl ? nie musze zmieniac przy tym zaciskow i jarzm ? tylko wystarcza tarcze i klocki ?

Zaciski, jarzma, osłony metalowe tarcz.

Opublikowano

takie moje pytanie czysto teoretyczne...

można zamiast średnicy 312 zastosować 320 mm , bez żadnych dodatkowych zmian ??

czyli na tych samych zaciskach? czy zaciski wtedy też trzeba zmieniać na inne ??

Opublikowano

Trzeba zmieniac zaciski i jarzma