Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

nocne zajście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie, wczoraj wieczorem miałem małą akcję z pijanym dziadkiem i moją niunią w rolach głownych . otóz po powrocie z tyrki do domu postanowiłem zapalić w oknie papierocha i co widzę : u mnie pod blokiem pijany dziadek kopie nogą i uderza laską w miją a4:facepalm: podjąłem interwencję zatrzymałem dziadka i wezwałem policje . po przyjeżdzie patrolu dziadek przyznał sie do tego iż to on jest sprawca a policja potwierdza że moje auto było zaparkowane prawidłowo . wczoraj wieczorem nic poważnego na autku nie widziałem ale dziś po wizycie na myjni widzę lekkie straty w lakierze i pęknięta tylnia lampę. ubezpieczony jestem w pzu , posiadam tylko oc i mam pytanie : czy sa szanse żeby coś ugrać z pzu , czt tez w grę wchodzi tylko proces cywilny? nie mam żadnej notatki z tego zajścia wszystko ma policja. co robić?

Opublikowano

tylko pozew cywilny

Opublikowano

Mniemam, że policja nie spisała żadnego protokołu strat/uszkodzenia samochodu?

Opublikowano
  • Autor
Mniemam, że policja nie spisała żadnego protokołu strat/uszkodzenia samochodu?

nie bo było ciemno i te rzeczy wyszły dopiero na drugi dzień jak pojechłem na myjnię np. pęknięta tylna lampa itd. co robic ?.

---------- Post dopisany at 12:46 ---------- Poprzedni post napisany at 12:45 ----------

tylko pozew cywilny

jak się załatwia takie sprawy?

Opublikowano

jedź na komisariat, zgłoś że tego i tego dnia miało miejsce takie a takie zajście, była policja, gość się przyznał, było ciemno więc na drugi dzień za widoku dopiero zobaczyłeś uszkodzenia. Pokierują Cię.

Opublikowano

a nie spisałeś sobie danych tej osoby? jeśli nie to musisz skoczyć na policje, dojdą szybko który patrol był itd. Weź protokół i na początek musisz wezwać tego dziadka do zapłaty odszkodowania/ kwoty naprawy, bo jeśli pójdziesz do sądu bez uprzedniego przed sądowego wezwania do zapłaty to sędzia może zasądzić od Ciebie koszty dla drugiej.

Opublikowano

Zrobiłbym podobnie jak kolega Jugo-uzyskaj dane od Policji i spróbuj się z dziadkiem dogadać,niech pokryje koszt (pamiętaj wtedy o spisaniu oświadczenia) a jak nie to poinformuj o skierowaniu sprawy do sądu.

Opublikowano

Zrób tak jak koledzy piszą. Tylko nie jestem pewien czy policja da Ci dane osobowe kolesia - ochrona danych osobowych itp. Ale spróbuj może się uda. Do tego sprawa cywilna to koszty - wię dobrze by było sięz nim dogadać.

Opublikowano
  • Autor
jedź na komisariat, zgłoś że tego i tego dnia miało miejsce takie a takie zajście, była policja, gość się przyznał, było ciemno więc na drugi dzień za widoku dopiero zobaczyłeś uszkodzenia. Pokierują Cię.

byłem na komisariacie i tam mają notkę z tego zdarzenia , danych goscia nie potrzebuję bo je znam , kolo mieszka 3 klatki dalej i widzę go na codzień. widok masakra : typ jest byłym policjantem i emeryturę cpuszcza na winiaki. niw ważne . mam namiary na mojego dzielnicowego i chcę jutro wbić z nim do typa żeby sprobowac dogadać się z nim polubownie albo postraszyć go sądem i to właśnie w asyście policji. w pzu powiedzieli żeby zapytac czy ma jakiekolwiek ubazpieczenie i może wtedy z jego polisy cos da rady . trzeba działac:naughty: co wt na taką opcję?

Opublikowano

To upraszcza sprawę.Zrób jak mówisz,jak znasz typa to pogadaj z dzielnicowym.Jak pójdzie z Tobą na rozmowę do niego to przynajmniej bedziesz miał świadka.Wyceń straty i żądaj kasy,jak nie to zakladaj sprawę.Policjant Cię pokieruje odpowiednio.

wysłane za pomocą tapki

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

dzisiaj sprawca ponownie upojony już od wczesnych godzin rannych zadeklarował się oddać kaske polubownie jutro o 17 . czekam z ciekawościa:naughty:

---------- Post dopisany 17-06-2013 at 18:52 ---------- Poprzedni post napisany 14-04-2013 at 20:17 ----------

wszystko to troche trwało ale sprawa załatwiona :banan: