cabanmat Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Witam panowie i panie Naszło mnie na jakiś motorek. Byłby to mój pierwszy motor. Wstyd się przyznać ale prawko na motocykl zdałem w październiku 2011 a nie jeździłem jeszcze motocyklem... Oczywiście jeździłem do dorywczej pracy skuterem ale to nie motocykl. Może na forum są jacyś dritferzy którzy by pomogli w wyborze ? Oba modele można kupić już za 3 tyś zł. HONDA CB 500 SUZUKI GS 500
PiterA4 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 oba piekne tylko kwestia dostania egzemplarza brat ma gs500 i chwali ja wniebiosa a mial 15lat przerwy..honda bedzie napewno bardziej kulturalnie pracowala:wink:
cabanmat Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Mi osobiście z wyglądu bardziej podoba się Honda... Na forach ganią Honde za tylne zawieszenie (jak w WSK'a) Motocykl raczej sprowadzałbym z UK.
PiterA4 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 ja bym stawial na stan techniczny
Lu-Gi Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Stary tylko CB 500 wiem bo użytkowałem przez 2 lata ten motocykl! przed zakupem długo szukałem własnie cb500, gs500 lub kawasaki er5. er5 wyeliminowałem po pierwszej przejażdżce... padaka, Co do gs500 vs cb500 powiem Ci tyle że gs ma tylko lepsze hamulce w porównaniu do cb przed 96r (tam z tyłu był beben) po za tym CB bije GS'a na łeb na szyje. nie zastanawiaj sie na prawde. aha i po 2 latach uzutkowania sprzedałem motor z zyskiem i z tego co patrze nadal są w tej samej cenie. Spalanie tam masz 4,5-5l a jak non stop palujesz to koło 6,5 ale to na prawde musisz poganiać ostro. v-max 200 km/h (tyle najwiecej nim jechałem). ---------- Post dopisany at 10:42 ---------- Poprzedni post napisany at 10:39 ---------- Mój CB poszedł dokładnie w takie same ręce, koleś zdał prawko a na motorze nie jezdził jeszcze jazde próbną jechał jego kumpel, po prawie 4 latach z kolesiem dalej mam kontakt i nadal jezdzi tym CB i jest zadowolony a Motor juz nie młody bo 95r. przy sprzedazy miał prawie 60kkm.
cabanmat Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2013 To chyba będę szukał Hondy po 1996r aby miała ABS i hamulec tarczowy z tyłu ;-)
Lu-Gi Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 To chyba będę szukał Hondy po 1996r aby miała ABS i hamulec tarczowy z tyłu ;-) W tych pierwszych modelach z tarczami z tyłu chyba 96-97r gniły baki od srodka także sprawdź przy oględzinach czy są jakieś wieksze oznaki rdzy a co do ABS to chyba tam nie było jeszcze ? weź CB na pewno nie pożałujesz
cabanmat Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Np. rocznik 1999r powinien być już wolny od wad fabrycznych ?
Lu-Gi Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Wad fabrycznych nie bylo z tego co wiem, tylko chodzi o to że produkcje okolo 95-96 roku przenieśli do Włoch i włoska stal z której robili zbiorniki sie nie sprawdzała z początku i miały tendencje do korodowania od środka, jak przy zakupie bak w środku będzie ok to nie masz sie czym przejmować ---------- Post dopisany at 10:03 ---------- Poprzedni post napisany at 09:54 ---------- Honda CB 500 - Motocykle | Testy w MOTOGEN.PL poczytaj tu masz 3 strony o niej
lukaszooo Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Na pierwszy motor, tylko Honda, silnik jest bardzo przewidywalny moc jest wystarczająca, zrobić sobie krzywdę na tym motorze jest naprawde cięzko. Mam Honde CBR f2 z 1993r jestem 7 włąscicielem na liczniku 65tysi i nie ma zadnych problemów Na pierwszy motor tylko honda, ale drugi będzie Suzuki
Rekomendowane odpowiedzi