Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wieszająca sie lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po odpaleniu auta sonda lambda pracuje na benzynie prawidłowo w zakresie 0,1-0,9 V. Gdy autko przejdzie na LPG sonda przez pewien czas też dobrze oscyluje do ponownego odpalenia i wtedy zaczyna się cyrk! Po ponownym odpaleniu sonda na bp pracuje ok a na przełączeniu na LPG wisi na 0,01-0,02 czyli strasznie ubogo. Jak zwiększe mnożnik wtrysku LPG o ok. 1 ms to sonda zaczyna pracować dobrze tylko obroty trzyma wtedy na poziomie 1500 rpm. Czy w zaistniałej sytuacji sonda pada czy coś innego może siadać. Błędów na VAG nie ma. Przewody, świece i inne pierdołki zapłonowe w sumie prawie nowe. Nie mam już pomysłu co robić :kwasny:

Opublikowano

Może masz coś ze składem mieszanki na lpg nie tak?

Opublikowano

Ten skład mieszanki na LPG regulowany już chyba był na 1000 sposobów przez różnych magików i sam w sumie jeżdżę z lapkiem na co dzień i dojść ładu nie mogę.

---------- Post dopisany 18-04-2013 at 21:35 ---------- Poprzedni post napisany 14-04-2013 at 22:20 ----------

Chyba się skusze na zakup nowej lambdy. Tylko jaką wybrać, może ktoś coś mi poleci sprawdzonego.

---------- Post dopisany at 21:58 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ----------

A co powiecie na tą SONDA LAMBDA AUDI A4 B5 A6 C4 BOSCH 1.6 1.8 NOWA (3164722089) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany 20-04-2013 at 20:54 ---------- Poprzedni post napisany 18-04-2013 at 21:58 ----------

I jestem po wymianie sondy. W końcu radość z jazdy :naughty: