Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

przekładka z automata na zwykłą skrzynię

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy jaki jest koszt przekładki w audi A4 B5 2.5TDI skrzyni biegów z automatu na zwykłą skrzynię czy to jest skomplikowany proces ktoś już robił taką operację ?

Opublikowano

Trochę roboty jest - najlepiej wywalić cały silnik za skrzynią bo mało miejsca.... a jak już mamy silnik na zewnętrznym to pakować 1.9 tdi...hehe :):)

Opublikowano

Czaki przekładał w 1.8 jego zapytaj to Ci powie dokładnie. :hi:

Opublikowano

Poczytalem kilkanascie tematow o przekladce i co mnie zastanowilo?

Prawie nikt juz nie ma auta w , ktorym przerabial automata na manual

Szymon w profilu tez juz niemasz audi - co Toba kierowalo by jednak sprzedac auto w niecaly rok po przerobce?

p.s opis przeprowadzonych prac swietny :)

Opublikowano

nie sprzedałem tylko się zamieniłem bo potrzebowałem dupowóz do dojazdów do roboty:) Ogólnie jakby sytuacja mnie nie zmusiła to by został do tej pory... latał jak z fabryki:)

Opublikowano

No to mnie uspokoiles...troszeczke :)

Tak czy inaczej ,wczoraj zakonczylem prace przy przekladce - tez silnik 2.4 ale w a6 .

Silnika nie wyciagalem - wyciagnalem natomiast siedzenie kierowcy (by pozniej go nie prac:) )

Prawie wszystko zgadzalo sie z opisem przeprowadzanych prac Szymona

Co mnie zaskoczylo?

Bardzo zly dostep do 2 gornych srob mocujacych skrzynie multi do silnika - przy manualu juz tego problemu nie ma(skrzynia o polowe mniejsza i lzejsza)

Rury wydechowe inaczej wyprofilowane na odcinku kolektory - katalizatory - nie pasuja ani uchwyty z skrzyni manual ani z multi ,ktore mocuja rury wydechowe do skrzyni - dorobilem i odpowiednio wyprofilowalem plaskowniki

W a6 mialem do zmostkowania przekaznik z gniazda 4-tego a nie 13-tego jak podane w instrukcji Szymona i wielu innych postach

Do przeprogramowania sterownik silnika i abs

Calosc zajela mi jedna sobote i cztery popoludnia, w sumie okolo 30 godzin

Za dawce czesci posluzylo mi rozbite jezdzace a6c5 2.4 165km z 97r , ktore kupilem specjalnie na ta okazje za jedyne 700euro (silnik i jeszcze pare drobiazgow juz sprzedane wiec i kasa odzyskana)

Zostalo mi mase czesci do sprzedania no i moja skrzynia multi - wpelnisprawna z przebiegiem 162tkm i po 3 wymianie oleju przy przebiegu 158tkm - jestem osoba ,ktora dmucha na zimne wiec po przeczytaniu niezliczonej ilosci postow ,postanowilem ja wymienic na manuala

Najpierw nosilem sie z zamiarem sprzedazy auta ale pieniadze jakie mi oferowano byly nie do przyjecia(glowny argumet - o.. skrzynia multi - przynajmniej 1500euro z ceny nalezy urwac) - no to teraz mam manuala

Czy bede zadowolony czas pokaze - napewno sie odezwe

p.s moja zona juz nie jest zadowolona...... :)

Przejechalem oklolo 300km - w spalaniu nie widze roznicy

Gdzies czytalem ze auto po przekladce podnosi sie o 1cm - u mnie podnioslo sie o ponad 2 cm - wiec juz wymontowalem z dawcy amory z sprezynami i bede jutro zakladal

Gdybym to mial robic jeszcze raz to zalozylbym skrzynie z diesla - bardzo mocno odczuwalna jest teraz roznica szybkosci przy tej samej liczbie obrotow jaka byla w multi