matisek9994 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Opublikowano 25 Grudnia 2020 50 minut temu, cubasx napisał: witam, musze poszukac czy gdzies to jeszcze mam, ale nic nie obiecuje, dam znac Prosze dac znać - poszukuję
Stichy Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Instrukcji nie mam, ale jak by ktos szukal czesci to mam komplet do przerobki
matisek9994 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 5 godzin temu, Stichy napisał: Instrukcji nie mam, ale jak by ktos szukal czesci to mam komplet do przerobki Odpisz w wiadomości prywatnej
kharo Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Ktos znajdzie zdjecia do tego modu, troche mimo wszystko bez tego ciezko sie zabrac.
sidaaa Opublikowano 6 Maja 2022 Opublikowano 6 Maja 2022 (edytowane) @miszka Czy mógłbyś wstawić zdjęcia jeszcze raz ? Potrzebuje instrukcji do modyfikacji. @Maestro_86 Ty też wrzucałeś jakieś zdjęcia , dasz radę je wrzucić jeszcze raz ? Edytowane 6 Maja 2022 przez sidaaa
szalonyharry Opublikowano 8 Listopada 2022 Opublikowano 8 Listopada 2022 Też się zabieram za tego moda. Ma ktoś może zdjęcia? ?
Malinioo93 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Można zrobić łatwiej, ale po co! 😅 Miało być jak najbardziej zbliżone do oryginalnego rozwiązania. I jest. Inspiracją były dwie fotki z internetu: 1. Sedan z nieskładaną kanapą (widok znajomy, bo taki posiadałem), 2. Sedan z składaną kanapą (cel do którego dążyłem) Po dokładnym przeanalizowaniu zdjęć i ETKI wiedziałem jakie części potrzebuję: 1. Wzmocnienie półki tylnej, 2. Dolne mocowania oparcie z blachą, 3. Górne mocowanie oparcia, 4. Środkowe mocowanie oparcia, 5. Kanapa składana + boczki kanapy, 6. Boczki bagażnika. Zaczynamy poszukiwania. Ja znalazłem sedana na pobliskim szrocie - gdzie dogadałem się, że przyjadę i wyrwę to co mi potrzeba. Prace w swoim samochodzie zaczynamy od rozebrania wszystkiego od strony bagażnika jak i wnętrza. Tak by mieć jak najlepszy dostęp. Narzędzia potrzebne do pozbycia się ściany grodziowej: 1. Wkrętarka + zestaw rozwiertaków do zgrzewów, 2. Lisica (piła szablasta), 3. Przecinaki / dłuta do podważania blach + młotek (bez niego nie ma roboty) 4. Szlifierka. Ja zacząłem od rozwiercania wszystkich zgrzewów tak by wyjąć jak najwięcej w jednym kawałku. Nie udało mi się to i lisica poszła w ruch. Tnijcie jak najwięcej by zrobić sobie miejsce na rozwiercanie zgrzewów. Pózniej szlifowanie wszystkiego by nie było zadziorów. Przymiarka wstępna: Na tym moja robota się skończyła - samochód wraz z instrukcjami pojechał do blacharza/lakiernika by zrobił to jak się należy. Wstawił wzmocnienie, dolne mocowania oraz środkowe mocowanie oparcia (jest to JEDYNE miejsce zrobione inaczej jak ORI, ponieważ w autach ze składaną kanapą pod blachą jest specjalny stelarz do którego przykręcone jest mocowanie). U mnie środkowe mocowanie zamontowane jest na nitonakrętki - by dało się je zdemontować. Na koniec zostało mi poskładanie wszystkiego do kupy. I takim sposobem wylądowała u mnie składana i dodatkowo grzana kanapa tylna 😁 Z tego co pamiętam osoby na forum wycinały tylko ścianę jak najbliżej nadkoli i tyle co było z demolki. Mocowali mocowania i wkładali kanapę. !!! Kanapa od AVANTa pasuje do SEDANa !!! Życzę cierpliwości i miłego rezania 😁 Mam nadzieję, że rozwiałem wszystkie wątpliwości. 🫡 Edytowane 5 Sierpnia przez Malinioo93
Monti Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia W dniu 6.08.2024 o 00:25, Malinioo93 napisał(a): Można zrobić łatwiej, ale po co! 😅 Miało być jak najbardziej zbliżone do oryginalnego rozwiązania. I jest. Inspiracją były dwie fotki z internetu: 1. Sedan z nieskładaną kanapą (widok znajomy, bo taki posiadałem), 2. Sedan z składaną kanapą (cel do którego dążyłem) Po dokładnym przeanalizowaniu zdjęć i ETKI wiedziałem jakie części potrzebuję: 1. Wzmocnienie półki tylnej, 2. Dolne mocowania oparcie z blachą, 3. Górne mocowanie oparcia, 4. Środkowe mocowanie oparcia, 5. Kanapa składana + boczki kanapy, 6. Boczki bagażnika. Zaczynamy poszukiwania. Ja znalazłem sedana na pobliskim szrocie - gdzie dogadałem się, że przyjadę i wyrwę to co mi potrzeba. Prace w swoim samochodzie zaczynamy od rozebrania wszystkiego od strony bagażnika jak i wnętrza. Tak by mieć jak najlepszy dostęp. Narzędzia potrzebne do pozbycia się ściany grodziowej: 1. Wkrętarka + zestaw rozwiertaków do zgrzewów, 2. Lisica (piła szablasta), 3. Przecinaki / dłuta do podważania blach + młotek (bez niego nie ma roboty) 4. Szlifierka. Ja zacząłem od rozwiercania wszystkich zgrzewów tak by wyjąć jak najwięcej w jednym kawałku. Nie udało mi się to i lisica poszła w ruch. Tnijcie jak najwięcej by zrobić sobie miejsce na rozwiercanie zgrzewów. Pózniej szlifowanie wszystkiego by nie było zadziorów. Przymiarka wstępna: Na tym moja robota się skończyła - samochód wraz z instrukcjami pojechał do blacharza/lakiernika by zrobił to jak się należy. Wstawił wzmocnienie, dolne mocowania oraz środkowe mocowanie oparcia (jest to JEDYNE miejsce zrobione inaczej jak ORI, ponieważ w autach ze składaną kanapą pod blachą jest specjalny stelarz do którego przykręcone jest mocowanie). U mnie środkowe mocowanie zamontowane jest na nitonakrętki - by dało się je zdemontować. Na koniec zostało mi poskładanie wszystkiego do kupy. I takim sposobem wylądowała u mnie składana i dodatkowo grzana kanapa tylna 😁 Z tego co pamiętam osoby na forum wycinały tylko ścianę jak najbliżej nadkoli i tyle co było z demolki. Mocowali mocowania i wkładali kanapę. !!! Kanapa od AVANTa pasuje do SEDANa !!! Życzę cierpliwości i miłego rezania 😁 Mam nadzieję, że rozwiałem wszystkie wątpliwości. 🫡 Gratulacje za chęci i odwagę. Profi robota to się szanuje.
floyderek Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października (edytowane) Hej, gdyby ktoś chciał się podjądać tematu przeróbki, mam komplet wyciętych mocowań z brzuszkami. Zapraszam na priv. Edytowane 23 Października przez floyderek
Rekomendowane odpowiedzi