Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

kąt pochylenia kola b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam:hi:

wiem ze w b5 kata pochylenia przednich kol sie nie ustawia jest staly ale u mnie po zalozeniu gwintu i 17 rozni sie przwe od lewego czyli prawe siedzi bardziej w nadkolu a lewe gora bardziej wystaje i przy ostrej chopce przyciera opona o blotnik:grin:

i trze tylko ta lewa strona.

auto nie bylo bite i mocowania jak ori

probowalem popuscic gorne mocowanie tre na 3 sruby pod maska i troche zwrotnice podepchac to wewnatrz auta ale malo to dalo hmmm:kwasny:

wysokosc ustawiona taka sama na lewej i prawej stronie amory w tej samej kondycji

czego jeszcze moge sprobowac??? pozdro

Opublikowano

a przed zalozeniem gwintu bylo ok, albo nie zwróciles uwagi? wachacze sa w pozadku? zwrotnica prosta? pochylenie mozesz wyrównac przesówajac wuzek, wtedy jedno kolo Ci sie troche moze schowac, a drógie wyjdzie .

Opublikowano

wczesniej nie oblukalem bo bylo male zimowe kolo i nie bylo tak widac ale nie sciaga ani nic takiego wahacze sa gitara zwrotnice zeliwne to raczej beda proste bo twarde. a wozek sanki ma jakies fabryczne oznaczenie polozenia?

Opublikowano

niewiem jak jest w B5, ale w B6 w okolicach tulei przednich dolnych wachaczy sa 3 ''oczka'', jedno jest od wózka, drógie chyba od podpory silnika na której jest poducha, a trzecie chyba od podluznicy :eusathink:i te trzy oczka chyba powinny sie pokrywac

Opublikowano

wlasnie widzialem to w b6 jutro na kanal i oblukam czy tez u mnie jest