Tommy01 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Czy orientujecie się gdzie można kupić filtr ceramiczny : muRata 455IT Filtr ceramiczny 455kHz +/- 2kHz - muRata - 455IT, typ: CFWLA455KJFA, CFW - 455 kHz IT Typ: CFWLA455KJFA Czytałem o wymianie tego układu w radiu m tech legend II. Mniej szumów, lepszy odbiór itd. Z tego co widzę filtr nie jest łatwo dostępny, cena pewnie też nie będzie mała. Także nie wiem czy warto się w to bawić ? Tutaj znalazłem odpłatną usługę: M TECH LEGEND II (MTech Legend 2) [Tuning KONEKTOR] :: KONEKTOR5000.PL specjalistyczny sklep CB Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzmen Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Kolego w tych radiach odpuść sobie . Wymiana filtra na węższy ma sens jeśli nadajesz w paśmie SSB 9 na wstęgach ) na zwykłym CB będziesz miał problem kogoś zrozumieć i z kimś się dogadać . Radio będzie miej szumieć bo zbiera węższe pasmo , ale większość radyjek urzytkowników nie stoji idealnie w częstotliwości a w tych radyjkach niemasz płynnego dostrojenia żeby się do kogoś dopasować jak to ma miejsce w radyjkach rozbudowanych ze wstęgami . Wiem z własnego doświadczenia , mam stację bazową , i bawiłem się radiokomunikacja od szkoły podstawowej , lepiej zmień radyjko na lepsze , z lepszymi filtrami niż bawić się w przeróbki. I kolego jak masz możliwość to Podepnij Takiego Mtecha , prezydenta czy Unidena 520 ( tylko Philipines) zobaczysz czy to tee same radyjka jak wszyscy piszą . Poszukaj używanego Unidena 520xl albo 510 tylko nie PRC i będzie pan zadowolony. Tylko taki urzywaniec będzie droższy od nowego unidena ze sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy01 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Dzięki, przekonałeś mnie do 520xl. Możesz jeszcze rozwinąć skrót PRC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokal Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 PRC - People in Republic of China Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Jak dla mnie filipińczyki, to też przereklamowane radia. Nie są rewelacyjne, aczkolwiek nie są aż takie złe. Poszukaj DNT Carat. Według mnie zdecydowanie lepsze radio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzmen Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Jak dla mnie filipińczyki, to też przereklamowane radia. Nie są rewelacyjne, aczkolwiek nie są aż takie złe.Poszukaj DNT Carat. Według mnie zdecydowanie lepsze radio. jak chcesz dobre radio niekoniecznie tanio to poszukaj starego herbatnika , albo tańszą gruba Onwe albo Cobre 19plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy01 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 jak chcesz dobre radio niekoniecznie tanio to poszukaj starego herbatnika , albo tańszą gruba Onwe albo Cobre 19plus Mógłbyś podać dokładniejsze modele proponowanych pozycji ? Nie specjalnie wiem jak ich szukać na allegro ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Jak dla mnie filipińczyki, to też przereklamowane radia. Nie są rewelacyjne, aczkolwiek nie są aż takie złe.Poszukaj DNT Carat. Według mnie zdecydowanie lepsze radio. jak chcesz dobre radio niekoniecznie tanio to poszukaj starego herbatnika , albo tańszą gruba Onwe albo Cobre 19plus Ja mam większe wymagania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi