s.francuz Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 tak myślałem ale oczywiście dzięki za radę. ---------- Post dopisany at 16:59 ---------- Poprzedni post napisany at 14:13 ---------- Witam, U mnie klima już działa. Okazało się, że była przerwa w kablu z sygnałem z czujnika ciśnienia. Usterka usunięta, błędy zniknęły, nastawy zrobione i klima znowu dmucha zimnem. Dziekuje wszystkim którzy tu pisali za cenne rady.
matiteam3 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam koledzy klima opanowana chodzi jak należy dodam że własnymi rękoma to naprawiłem przyczyną był brak sygnału na fioletowym kabelku w nadkolu od strony kierowcy co idzie od czujnika ciśnienia klimatyzacji do modułu CE najpierw dostałem się do modułu podciągnąłem kabelek bezpośrednio od modułu CE do czujnika klimy i klima ożyła więc podprowadziłem nowy kabelek od modułu do czujnika tak jak to powinno być i klima hula )))))))
matiteam3 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 ja sobie sam naprawiłem mechanik poległ niestety więc sprawe wziąłem w swoje ręce i działa
cool506 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2013 ja sobie sam naprawiłem mechanik poległ niestety więc sprawe wziąłem w swoje ręce i działa rozwiń wątek, co było przyczyną itp. po to mamy forum , moze komus sie przyda
matiteam3 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 przyczyną był brak sygnału na fioletowym kabelku w nadkolu od strony kierowcy po prostu przerwa na kabelku co idzie od czujnika ciśnienia klimatyzacji do modułu CE najpierw dostałem się do modułu podciągnąłem kabelek bezpośrednio od modułu CE do czujnika klimy i klima ożyła więc podprowadziłem nowy kabelek od modułu do czujnika tak jak to powinno być i klima hula ))))))) Więc jak ktoś będzie potrzebował rysunkowo jak dostać się do modułu CE to chętnie wyśle.
longerooo Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 a może po prostu wywaliło bezpiecznik?
kamilsien66 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Panowie a ja mam problem tego typu że po odpaleniu samochodu przy -13 stopni nie działają mi nawiewy i co mam z tym zrobić ? jakieś pomysły ?
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Panowie a ja mam problem tego typu że po odpaleniu samochodu przy -13 stopni nie działają mi nawiewy i co mam z tym zrobić ? jakieś pomysły ? Podepnij VAGA i sprawdz błedy w 08 KLIMA
kamilsien66 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 bardzo chętnie tylko nie jestem w posiadaniu kabla i muszę jechać z tym do mechanika w weekend
kulbiks Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 bardzo chętnie tylko nie jestem w posiadaniu kabla i muszę jechać z tym do mechanika w weekend To daj znać co tam Ci wyjdzie
blaster99 Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Hej, jak w temacie, srodek chłodzący oczywiscie jest jest. Bląd jaki wyskakuje to: 00256 - A/C Pressure/Temperature Sensor (G395) 002 - Lower Limit Exceeded Freeze Frame: Fault Status: 01100010 Fault Priority: 2 itd.. Czujnik do wymiany ? Trzeba spuscic gaz by wymianic czunik?
cool506 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 Hej, jak w temacie, srodek chłodzący oczywiscie jest jest.Bląd jaki wyskakuje to: 00256 - A/C Pressure/Temperature Sensor (G395) 002 - Lower Limit Exceeded Freeze Frame: Fault Status: 01100010 Fault Priority: 2 itd.. Czujnik do wymiany ? Trzeba spuscic gaz by wymianic czunik? Gazu nie trzeba sposzczac, jest tam zaworek. Czujnik sprawdz po nr vin, czy jest odpowiedni Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka
blaster99 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 dzieki za info, czujnik od nowosci w aucie wiec numer musi sie zgadzac, nistety był cały zasniedziały i ogolnie syfny wiec trzeba wymienic koszt cos okolo 250 zł. ---------- Post dopisany 07-04-2014 at 15:30 ---------- Poprzedni post napisany 04-03-2014 at 08:34 ---------- pany, czy ktoś mógłby mi sprawdzić po numerze vin numer czujnika klimy? WAUZZZ8K3BA013679 z góry dzięki w ASO przez tel nie chciali powiedzieć
Gibons Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Pany mam pytanie od jakiegoś czasu a dokładnie po nabiciu klimy mam taki problem że nie zawsze ona mi działa. Tzn wchodzę do samochodu odpalam silnik klima załączona a tu nic zero nawiewu. Powiedzmy jadę jadę z 10min (to tylko przykład) i nagle ciach zaczyna wiać. Steruję sobie na zimne na ciepłe i wszystko hula jak należy. Wyłączam samochód załączam działa po postoju dłuższym wsiadam i ciach znów nie ma nawiewu steruje pstrykam cuduje i nic znów po jakimś tam czasie się sama załącza. Ktoś ma jakiś pomysł ? o co chodzi może to być czujnik ? wentylator ? sterowanie kanałami działa etc bo jak przełączam np z góry nawiew na dół to słyszę że tak powiem zasterowanie. Ktoś miał taki problem ? dodam że rurka od klimy pod maską aż oszroniona i jak już klima zacznie wiać to chłodzi niemiłośiernie i wszystko działa jak należy. Posiadam klimę 3 Zone nie dawno w ASO była też wymiana filtra węglowego.
kulbiks Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Mam identyczną sytuację auto zimne wyjeżdżam z garażu, odpalam nawiew- śmiga, wyłączę auto odpalam ponownie i lipa nawiew martwy rusza po kilku (niekiedy kilkunastu) km. Oddłem do serwisu w Koszalinie w pon/wtorek odbieram- czekam na tel., zobaczymy co powiedzą ciekawego. Podzielę się ich mądrościami... Sytuacja zaistniała również po nabiciu klimy
Gibons Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Moim zdaniem to wentylator może coś nie styka na kostce i raz działa a raz nie hmm u mnie jak już zadziała to wszystko śmiga i nie przerywa ani się nie wyłancza. Reguły na to nie ma czy zimny silnik czy ciepły raz po prostu działa raz nie działa a raz załącza się dopiero po jakimś czasie. Nie mam pomysłu co by to mogło być innego.
kulbiks Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 U mnie już się wyjaśniło Zaczeło się od obwiniania panelu sterowania, szybko jednak zmiana diagnozę na padnięty wentylator i jak to serwis zaraz do wymiany całego wentylatora namowa... Pomęczyłem trochę niewygodnymi pytaniami i okazało się że winę ma sprężynka dociskająca węglik w wentylatorze (podwineła się w bok). Gibons kiedy znowu wentylator nie będzie chciał ci ruszyć spróbuj w niego puknąć- w okolicy filtra kabinowego- jeśli ruszy będziesz już wiedział co ma winę
Gibons Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Wydaje mi się że będę miał to samo co ty ponieważ klima nie raz załącza się jak np samochód gdzieś na wertepie podskoczy czy coś jakaś nierówność. Też obstawiam wentylator. Szczotki lub jakiś zimny styk. Jak zdemontuję schowek dostanę się do wentylatora ?
Rekomendowane odpowiedzi